155004 HM155004 HM0

Satser på ny teknologi

HA.MASKIN AS holder til på Kongsberg. Firma importerer og selger maskiner fra Finland og Frankrike. Firma het HA.Marketing as tidligere, men endret navn nå i sommer.

Daglig leder Harald Aas sier at bedriften har solgt steam generatorer til anleggsbransjen i noen år.

– Disse produseres av Steamrator Oy Finland. Dette skal vi fortsette med da man er avhengig av dette ved støpning i kulde for å fjerne is og snø. Produktene er meget bra og enkle å bruke for operatørene. De er en vesentlig del av omsetningen for firmaet. Mobile er de også, og det gjør jo fleksibiliteten maksimal, sier han.
 
– Vi satser nå på ny teknologi som vi har fått agentur på. Det er pneumatiske hammere produsert av firma MAC3 i Frankrike. Firmaet har lang erfaring i produksjon og utvikling av pressluft utstyr, og har nå utviklet presslufthammere med 70% reduksjon i vibrasjonen til operatørens hender og armer.

Dette er vesentlig for å redusere helseplager som skader på blodkar, nerver, muskler og ledd. Symptomene kan være «hvite fingre» (Raynauds fenomen) smerter, nedsatt kraft og vansker med koordinering av bevegelser. Vibrasjonen måles vanligvis i m/s2 og er ofte i størrelse 5,0 m/s2 og mere. Målte vibrasjoner i denne nye teknologien er 2,9 – 3,1 m/s2 og dette er uten reduksjon i slagkraften. En enorm forbedring for anlegg og rehabiliterings bransjens operatører.

– Jeg vil kalle det en revolusjon, sier Aas som selv har prøvd hammerne. Vi forbereder oppstart av salget nå i høst, og driver fortiden med oversettelser av brosjyrer og ny internettside. Produktene fra denne produsenten er alt utstyr innen hammere og mobile pressluftageregater. Vi ser fram til dette, og vil i høst avertere og kontakte anleggsindustrien. Hjemmesiden er viktig for oss. Det er jo slik man opererer i markedsføring i dag. Vi vil også kontakte arbeidstilsynet for å informere dem om denne nye patenterte teknologien.

– Steam generatorene kan vi levere som større steam fabrikker. Dette til brukere av mye varme som for eksempel næringsmiddel industrien. Olje og gass industrien er i dag kunder av oss på dette felt.

Aas ser lyst på framtiden for firma, og vil fortsette å se etter ny teknologi som forbedrer arbeidsmiljø i industrien.

Les mer...

2015-10-28 16.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv