163006 AF163006 AF0163006 AF1163006 AF2

Tett, varig og miljøvennlig med Allfug AS

Etter nesten 30 års fartstid har selskapet Allfug AS blitt kjent for sin kompetanse, erfaring og dyktighet. Som en teknologisk byggkjemisk entreprenør har de opparbeidet seg en imponerende CV med prestisjeprosjekter. Ekteparet Eva og Jardar Varhaug står bak Allfug AS som driver med utførende arbeid, og Helper AS som driver med salg av byggtekniske produkter. Vi dro på besøk til Ålgård i Gjesdal kommune.

Eva Varhaug forteller at Allfug AS ble etablert i 1987 med tre ansatte. Dette var en tøff periode for økonomien i Norge, men selskapet fikk utenlandske oppdrag i både Sverige og Israel. Etter hvert ble det også bedre tider i landet, og Allfug AS kunne utvide staben relativt kjapt. I dag er de 15 ansatte.


– Etter å ha startet med fugetetting fant vi ut at vi ønsket å ha flere ben å stå på. Vintre med mye regn gjorde det vanskelig å fuge utendørs, så derfor begynte vi i tillegg med branntetting og forsterking av konstruksjoner med Carbodur. Etter hvert kom også vanntettingsarbeid, injeksjonsarbeid og en del betong- og beslagarbeid. Per i dag tilbyr vi alt innen fugetetting, samt alt innen passiv branntetting, vanntetting og injeksjon. Med Carbodur forsterker vi bygninger ikke med stål, men med bunn av karbonfiber. Allfug AS utfører også membran-sveising og forskjellig typer av montasjearbeid. Vi har også hatt mange oppdrag på fuging av tunneler samt en del på flyplasser gjennom årenes løp.


Med Allfug AS tar de oppdrag over hele landet. Deler av virket går på å drive oppsøkende virksomhet, hvor de tar kontakt og formidler at de ønsker å gi et prisforslag på prosjekter. Men langt mer vanlig er det at entreprenørene kommer til dem. Akkurat nå jobber selskapet på et stort tunnel-prosjekt på E18 i Larvik hvor drøyt 60 000 meter skal fuges. De har også vært med på flere store prestisjeprosjekter, deriblant ved det kongelige slott og på oljeplattformen Troll.


– Vi har egne faste ansatte som utfører disse jobbene. De fleste i staben har vært ansatt hos oss i mange år, og vi lærer dem opp selv. Fuging er en veldig viktig jobb. Jeg synes det er rart at det ikke finnes et eget fagbrev for dette i Norge, slik det gjør i blant annet Danmark. Faktisk vurderer vi å lage en skole i fremtiden, slik at det skal bli mulig å ta fagbrev i fuging, sier hun.


– Ellers har vi hatt en god del oppdrag innen rehabilitering i tillegg til flere kjempestore injeksjons-jobber. Blant annet er vi nå inne på et stort prosjekt på Lysebotn. Vi får bare mer og mer store jobber, så derfor har vi ansatt en sivilingeniør for å kunne ha muligheten til å påta oss enda større oppdrag om vi ønsker. I tillegg har Jardar 30 års kompetanse, så han har en helt unik erfaring. Han blir stadig ringt opp av entreprenører og konsulenter som trenger hjelp til løsninger og prosedyrer.


Ute på oppdrag bruker Allfug AS hovedsakelig byggetekniske produkter fra Sika, og det leder oss over på det andre selskapet til ekteparet Varhaug. I Helper AS selger de nemlig produkter fra nettopp Sika.


Kvalitet fra Sika

– Cirka 10 år etter at vi etablerte Allfug AS, hvor vi også drev med salg av fugemasse og relaterte produkter, fikk vi en henvendelse fra Sika Norge. De spurte om vi ønsket å selge deres produkter i Rogaland, og dermed startet vi opp Helper AS. Her har vi et lager samt både en fysisk butikk og en nettbutikk hvor vi selger Sikas produkter og løsninger. Sika-konsernet er sveitsisk og har eksistert i mer enn 100 år. De finnes i over 70 land, og har vanvittig gode produkter og løsning av høy varig kvalitet. Helper AS har noe verktøy og andre varer også, men fører hovedsakelig Sikas produkter. Kundene her er håndverkere og entreprenører som kommer innom, men også noen private. I nettbutikken selger vi bare en liten del av sortimentet som totalt består av mange tusen varer.


Rogalands-bedriften er opptatt av å tilby gode, miljøvennlige og varige løsninger. Eva Varhaug understreker at det aller viktigste er at løsningene varer i år etter år, og at de er skikkelig utført. Allfug AS er godkjent for ansvarsrett, og innehar ISO-sertifisering 9001. Frem til nå har det ikke vært noe mål for dem å bli veldig store, men Varhaug ser for seg at de kanskje vil øke noe i de kommende årene.


– Vi påtar oss mye spesialarbeid som ikke mange andre gjør, både innen vanntetting, injeksjon og forsterkning i tillegg til spesielle fugearbeider. Tilbakemeldinger vi får går på at vi yter god service, og at jobbene er godt utført. Ellers sitter vi på en enorm kompetanse innen våre kategorier som veldig få har. Der mener vi at vi blant de beste i landet.

Les mer...

2016-07-06 14.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv