Tradisjon og innovasjon i Bykle Vindu

Bykle Vindu har nettopp fylt 30 år. I dag har selskapet mer enn 300 unike vindusvarianter i sitt sortiment, samt egen produksjonshall på hele 2800 kvadratmeter i Bykle. Produktene herfra er å finne over hele Norge, blant annet i Stortingskvartalet og på Nasjonalbiblioteket. Bykle Vindu leverer vinduer innenfor et bredt spenn av stilarter, gjerne med vekt på tradisjonell byggeskikk i kombinasjon med moderne funksjonalitet. Bedriften er sertifisert av Norsk Dør og Vinduskontroll og i tillegg benyttes malmfuru i utsatte vinduskomponenter.

Daniel Homme og Kjell Ole Homme er to av fire eiere i selskapet. Kjell Ole er daglig leder, Jan Rasmussen har ansvar for salg mens  Daniel og Terje Jørgensen har ansvaret for produktutviklingen, samt samhandlingen mellom administrasjon og produksjon. Dagens eiere overtok bedfriften i 1997.
  – Bykle Vindu AS ble først etablert i 1983, med hjelp fra Bykle kommune, og fant etter hvert et nisjemarked med kittede vinduer. Siden har vi spesialisert oss enda mer. Etter at markedet for standardiserte kittvinduer gikk ned, har vi gått enda mer inn på spesielle vinduer. I dag jobber vi mye opp mot antikvarer og eldre bygg, forteller Daniel.
 
Banebrytende iSOKiTT®-vindu

Firmaet har nå opplevd stabil vekst i mange år, men produktutvikling og innovasjon har hele tiden vært viktig for Kjell Ole og Daniel. I 2007 tok de patent på et nytt vindu som fikk navnet iSOKiTT. Bakgrunnen for det hele lå i en enkel markedsanalyse. Kundene ønsket seg praktiske og funksjonelle vinduer, mens antikvarene ønsket å bevare de eldre og tyngre vindustypene. Løsningen ble iSOKiTT-vinduet, som tilfredsstiller begge parter fullt ut.
  – Det er et topp moderne vindu, uten bakdelene som de gamle vinduene hadde. Samtidig kan antikvarene i de aller, aller fleste tilfellene akseptere dem, ettersom vinduet fremstår 100 % identisk med gamle vinduer sett fra utsiden. Det er rett og slett en helt ny måte å produsere vinduer på, som har blitt en kjempesuksess. iSOKiTT-vinduet kan sammenliknes med et nytt isolervindu, samtidig som det ser ut som et tradisjonelt vindu, forklarer Daniel.
  Men iSOKiTT-vinduene er bare et av mange produkter i produksjonshallen i Setesdal. Bykle Vindu leverer i dag vinduer av nærmest alle slag, inklusive alt av tradisjonelle rammevinduer, krysspostvinduer og sprossevinduer.

Skreddersøm og CNC-maskiner
For med fasilitetene og kompetansen Bykle Vindu har til rådighet, er det nærmest ingen grenser for hva de kan lage. Det handler simpelthen om hvordan du setter sammen komponentene. Sånn sett er det lite som er standard i Bykle Vindu – det meste er i større eller mindre grad skreddersøm for hver enkelt kunde.
  Samtidig har selskapet lagt stor vekt på å bygge opp en effektiv og kostnadsbesparende produksjon, med en høy andel fagarbeidere. Det er avgjørende for å forbli konkurransedyktige.
  – Vi har gjort viktige investeringer underveis. Maskinene våre er CNC-styrte, datastyrte, og her har vi fått tilbud- og ordresystemet vårt til å kommunisere med maskinene. På den måten slipper maskinoperatøren å stå og programmere, og kan i stedet konsentrere seg om å produsere, sier Kjell Ole.

Bykle Energi Design
Eksteriør og interiør i dagens hus og bygg preges ofte av store, uforstyrrede vindusflater. Det bringer store mengder naturlig lys inn, og kan gi flott utsyn og utsikt innenfra. Blant annet med det for øyet, har Bykle Vindu utviklet en egen produksjonsmetode ved navn Bykle Energi Design.
  Det er en metode som gir vinduer som er fri for forstyrrende elementer i den utvendige profilen, som glasslister og aluminiumslister. Vinduene kan leveres i alle varianter. Både innadslående og utadslående, sidehengslede, topphengslede eller med toppsving, samt som balkongdør, kombinasjonsvindu og fastkarm.
  Tanken er at kunden alltid skal få det vinduet kunden selv ønsker seg.

Tradisjon og innovasjon
Hovedtyngden i kundegrunnlaget til Bykle Vindu befinner seg på Østlandet og Sørlandet, men selskapet har også trofaste kunder på Vestlandet. Kundelisten omfatter alt fra privatkunder og borettslag, til byggmestere og byggevarekjeder. For Bykle Vindu er hver eneste kunde like viktig – liten som stor.
  – Det skal hele tiden være topp kvalitet på det vi produserer. Vi har et fremtidig mål om å bli enda bedre innenfor vårt nisjemarked, og vi jobber også aktivt med produktutvikling. For selv om vi jobber mye med gamle vinduer, må vi hele tiden tenke nytt og utvikle nye produkter for å imøtekomme nye krav til blant annet isolasjonsevne og bruksfunksjoner, forteller de.

Les mer...

2015-01-22 12.30

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv