152015-Torvask152015-torvask2

Unnskyld, er dette min kalesje?

Det er snart tid for å gjøre klar båten for sommeren. Er du en av dem som har stuet unna den gamle, skitne kalesjen innerst i garasjen? Ikke kast den! Torvask på Tjøme tar utfordringen.

I disse tider hvor alle snakker om viktigheten av miljøvennlig gjenbruk, har Tor Westrheim mye å bidra med. Som innehaver av firmaet Torvask driver han med vask, impregnering og reparasjon av båtkalesjer og fortelt.
  – Det er først og fremst båtkalesjer og deretter fortelt det går mest i. Jeg utfører også en god del reparasjoner av sømmer samt bytting av vinduer, glidelåser og det som trengs for å vedlikeholde kalesjen.
  Torvask betjener mest kunder og bedrifter på Tjøme, Nøtterøy og i Tønsberg,men tar imot pr post og sender over hele Norge. Westrheim lager også en del tildekking i PVC til hytter. Dette gjør det kjapt og enkelt å både dekke til hytta samt å fjerne den igjen når hytta skal brukes. Tildekkingen tilpasses og lages etter spesialmål, og Westrheim tar hånd om både oppmåling og montering.

– Mange tenker at når vinduer og glidelåser går i stykker, så trenger man en ny kalesje. Faktumet er at stoffet kan være veldig bra etter mange år selv om vinduer og annet går i stykker. Det er vanligvis tid for å både sy om og kanskje bytte vinduer og annet etter syv-åtte år, og da holder den like lenge igjen. Man dobler derfor levetiden på kalesjen til en helt annen pris ved å få den reparert i stedet for å kjøpe ny. Jeg vil si at det lønner seg, sier han med et smil.
  Alle kalesjer som kommer inn til Torvask blir vasket for hånd. Først legges kalesjen i bløt over natten i en hemmelig såpeblanding. Deretter vaskes den for hånd, før den blir skylt og hengt til tørk i ett døgn. Deretter er det dags for impregnering og en ny runde med ett døgns tørking før den er klar. Man kan velge å få kalesjen kun vasket, men de fleste vil ha den både vasket og impregnert fiks ferdig.

– De fleste kalesjer får jordslag, og ofte fordi de blir pakket vekk og lagt i garasjen mens de er våte. Da er nok jeg den eneste som klarer å få kalesjen helt fin igjen. Mange tror at de må kaste kalesjen når den har fått jordslag og er helt svartprikkete, men der har jeg funnet en metode som fungerer. 
  Westrheim får ofte høre at folk er fornøyd. Mange klør seg i hodet når de henter den rengjorte kalesjen fordi de ikke kjenner den igjen. Så ren og flott blir den nemlig etter et besøk hos Torvask.

Les mer...

2015-02-26 12.00

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    • Torvask Kalesjevask og Impregnering
    • www.torvask.no
    • Telefon:
      33 39 22 59 / 91 69 86 63
    • Adresse:
      Bakeriveien 12
      3145 Tjøme
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv