173069fkjces173069fkjes173069fksjes173069NYYSSS173069NYYSISDS173069NYY173069NYSISDS173069NYYK

På tide å fornye stilen i hjemmet ditt?

Etter mange år i kjøkkenbransjen som designer, har Anniken Lohnås Pettersen utvidet fagfeltet sitt. Som interiørkonsulent og boligstylist i Arkitre Eiendom hjelper hun til med å skape en god atmosfære og gjennomført stil i hele boligen.

– Interessen for faget tror jeg må komme fra magen og hjertet. Det har betydd noe for meg siden jeg var barn, og jeg kjente at er det noe jeg kan, så er det dette.


Pettersen forteller om hvordan hun startet opp en egen avdeling i faren sitt firma i november i fjor. I Arkitre Eiendom i Mandal driver hun hovedsakelig med boligstyling og som interiørkonsulent hjemme hos privatkunder. Estetikk, form og farge har hun hatt i blodet siden hun var ung, for hun vokste opp med en far som er arkitekt.


173069NYY


– I mange år drev jeg i kjøkkenbransjen, men så oppdaget jeg at mange kunder egentlig var interessert i mer enn bare kjøkkenet. Til slutt jobbet jeg med både stuer, ganger og soverom, hvor jeg la planer for farger og flyten i hjemmene. Da forsto jeg at det var tid for å ta det et skritt lenger.


Kundene kommer fra Mandal og distriktene rundt, og er alt fra boligutbyggere og snekkere til meglere og private.


173069NYYSSDS


– Hvordan vi har det rundt oss påvirker oss veldig mye. Litt særpreg synes jeg er viktig, for det er ikke gøy at alle hjem ser ut som en interiørkatalog. Når folk spør om jeg har en signaturstil, svarer jeg nei. Jeg har veldig mange gode planer for en gjennomført stil, men de går egentlig i mange retninger.


Selv er Pettersen veldig glad i gjenbruk, og gjerne i kombinasjon med flotte og tidløse designting. Hun oppfordrer folk til å planlegge litt, og gjerne trekke inn gjenbruksting som kan males eller sprøytelakkeres. Det skaper egenart og en personlig stil.


173069fkjces


– Når jeg er ute på hjemmebesøk er jeg ærlig, for jeg regner jo med at det er derfor kunden har invitert meg. Etterpå bruker jeg tegneprogrammer til å visualisere og plassere ting i 3D, slik at man nesten kan spasere inne i rommene. Det gjør at kundene fysisk kan se løsningene for seg.


Faren er fortsatt aktiv som arkitekt. De to deler kontorlokaler, og samarbeider ofte på prosjekter.


– Jeg er imponert over ham! Han er 69 år, men er fremdeles veldig nytenkende og en av de få som faktisk fortsatt tegner med penn og papir. Jeg håper jeg kan bringe noe av dette videre.


173069NYSISDS


Når hun styler boliger før visninger, er hun opptatt av at det skal være koselig, ryddig og at man skal få frem den gode planløsningen.


– Man skal føle stemningen, for det er egentlig det det handler om.

Les mer...

2017-09-20 10:45

182052pw

Der visualisering og løsning møter hverandre

Artikkel – Hvis kundene kommer til oss med et prosjekt som de kanskje står fast på, så hjelper vi dem med visualisering og løsninger.
182053.jpg SM1

Safeman - med pasjon for helhetsløsninger

Artikkel I Blekinge i Sverige, finnes det et firma som bidrar til å sette svensk industri på kartet.

  Faktaruta

  christian1

  Usikre tider i boligmarkedet

  Det er få markeder som svinger like mye som boligmarkedet.

  Therese Knutsen portrett

  Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

  Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Arkiv