171029 BO

Følger opp lærlinger mot arbeidslivet

Hovedarbeidsområdene til Byggopp Møre & Romsdal ligger i å tilrettelegge for en best mulig fagopplæring i bedriftene. De har også fokus på informasjon- og rekrutteringsarbeid for aktuelle håndverksfag og medlemsbedrifter.

Byggopp Møre & Romsdal (tidligere Byggfagenes Opplæringskontor M&R) ble stiftet 19. september 1996, og har vært i drift med fast tilsatt daglig leder siden 1. februar 1997. Kontorets arbeid er rettet mot Bygg- og Anleggsteknikk, og har ca. 100 medlemsbedrifter med ca. 100 løpende lærekontrakter innen disse fagene. Kontoret er organisert og drives i henhold til lov om fagopplæring i arbeidslivet med tilhørende foreskrifter, samt etter de foreskrifter som gjelder for godkjenning av opplæringskontor.


Kontoret ligger i sentrum av Ålesund, like ved Brosundet. Besøksadresse er Notenesgata 1. Kontoret ligger i 3. etasje, i kontorfelleskap med blant annet andre opplæringskontorer og NHO Møre & Romsdal.


Administrasjon

- Mange tror vi er et offentlig organ, noe vi ikke er. Vi er eid av våre medlemsbedrifter i Møre og Romsdal. Det sier Fredrik Klock, opplæringskonsulent i Byggopp Møre & Romsdal. Han viser til at kontoret har ansvar for dokumentasjon opp mot for eksempel fylkeskommune og utdanningsdirektorat, slik at bedriftene med lærlinger kan ha fokus og konsentrere seg om det praktiske. 

Medlemsbedriftene i Byggopp Møre & Romsdal er mange og varierte. Fra enkeltmannsforetaket med en lærling, til store bedrifter med over tusen ansatte og langt flere lærlinger. 

-Felles for alle medlemsbedriftene er at de har en målsetting om at de vil være med i lokalsamfunnet for å utdanne lokale fagarbeidere, og sørge for at de får opplæring, påpeker Klock. 


Skolebesøk

I løpet av et hektisk arbeidsår er opplæringskonsulenten i Byggopp Møre & Romsdal gjerne ute på cirka 35 skolebesøk i fylket.  

-Det er et informasjonsbehov hos ungdom. Vi reiser derfor ut for å informere om mulighetene innenfor yrkesfag. Den største utfordringen i dag er likevel at vi ikke kan garantere lærlingplaser. Spesielt nå når vi er nede i en konjunkturdal er dette en utfordring, sier Klock. Han viser til at en tømrer i dag stort sett er som for ti år siden.

- Det har kommet nytt utstyr og verktøy, men det handler om grunnleggende fagforståelse. I skolene sliter de med oppdatert utstyr, så derfor er en avhengig av samspillet mellom skole og bedrift i yrkesfag, understreker Fredrik Klock.


Samfunnsansvar

Det viktigste for bedriftene når det gjelder rekruttering er å ta samfunnsansvar. 


-Vi snakker om bedrifter med langsiktig tankegang. De ser på rekruttering av lærlinger som et konkurransefortrinn, og for å kunne drive langsiktig. Det å få opp dyktige lokale fagarbeidere er det viktigste for bedriftene, med tanke på å beholde de i fremtiden, sier opplæringskonsulenten i Byggopp Møre & Romsdal. Han oppfordrer bedrifter innen byggfag i fylket til å ta kontakt om de ønsker mer informasjon eller å bli medlemsbedrift.  Bli med og bygg i Møre & Romsdal!


Les mer...

2017-03-20 13.15

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

  • Byggopp Møre & Romsdal
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
    70 10 14 22
  • Adresse:
    Notenesgata 1, 6002 Ålesund
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv