171029 BO

Følger opp lærlinger mot arbeidslivet

Hovedarbeidsområdene til Byggopp Møre & Romsdal ligger i å tilrettelegge for en best mulig fagopplæring i bedriftene. De har også fokus på informasjon- og rekrutteringsarbeid for aktuelle håndverksfag og medlemsbedrifter.

Byggopp Møre & Romsdal (tidligere Byggfagenes Opplæringskontor M&R) ble stiftet 19. september 1996, og har vært i drift med fast tilsatt daglig leder siden 1. februar 1997. Kontorets arbeid er rettet mot Bygg- og Anleggsteknikk, og har ca. 100 medlemsbedrifter med ca. 100 løpende lærekontrakter innen disse fagene. Kontoret er organisert og drives i henhold til lov om fagopplæring i arbeidslivet med tilhørende foreskrifter, samt etter de foreskrifter som gjelder for godkjenning av opplæringskontor.


Kontoret ligger i sentrum av Ålesund, like ved Brosundet. Besøksadresse er Notenesgata 1. Kontoret ligger i 3. etasje, i kontorfelleskap med blant annet andre opplæringskontorer og NHO Møre & Romsdal.


Administrasjon

- Mange tror vi er et offentlig organ, noe vi ikke er. Vi er eid av våre medlemsbedrifter i Møre og Romsdal. Det sier Fredrik Klock, opplæringskonsulent i Byggopp Møre & Romsdal. Han viser til at kontoret har ansvar for dokumentasjon opp mot for eksempel fylkeskommune og utdanningsdirektorat, slik at bedriftene med lærlinger kan ha fokus og konsentrere seg om det praktiske. 

Medlemsbedriftene i Byggopp Møre & Romsdal er mange og varierte. Fra enkeltmannsforetaket med en lærling, til store bedrifter med over tusen ansatte og langt flere lærlinger. 

-Felles for alle medlemsbedriftene er at de har en målsetting om at de vil være med i lokalsamfunnet for å utdanne lokale fagarbeidere, og sørge for at de får opplæring, påpeker Klock. 


Skolebesøk

I løpet av et hektisk arbeidsår er opplæringskonsulenten i Byggopp Møre & Romsdal gjerne ute på cirka 35 skolebesøk i fylket.  

-Det er et informasjonsbehov hos ungdom. Vi reiser derfor ut for å informere om mulighetene innenfor yrkesfag. Den største utfordringen i dag er likevel at vi ikke kan garantere lærlingplaser. Spesielt nå når vi er nede i en konjunkturdal er dette en utfordring, sier Klock. Han viser til at en tømrer i dag stort sett er som for ti år siden.

- Det har kommet nytt utstyr og verktøy, men det handler om grunnleggende fagforståelse. I skolene sliter de med oppdatert utstyr, så derfor er en avhengig av samspillet mellom skole og bedrift i yrkesfag, understreker Fredrik Klock.


Samfunnsansvar

Det viktigste for bedriftene når det gjelder rekruttering er å ta samfunnsansvar. 


-Vi snakker om bedrifter med langsiktig tankegang. De ser på rekruttering av lærlinger som et konkurransefortrinn, og for å kunne drive langsiktig. Det å få opp dyktige lokale fagarbeidere er det viktigste for bedriftene, med tanke på å beholde de i fremtiden, sier opplæringskonsulenten i Byggopp Møre & Romsdal. Han oppfordrer bedrifter innen byggfag i fylket til å ta kontakt om de ønsker mer informasjon eller å bli medlemsbedrift.  Bli med og bygg i Møre & Romsdal!


Les mer...

2017-03-20 13.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

Kontaktinformasjon

  • Byggopp Møre & Romsdal
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
    70 10 14 22
  • Adresse:
    Notenesgata 1, 6002 Ålesund
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv