173051ed173051øs173051påæ173051s173051ea173051pikj173051173051åp173051eia173051ewq173051fæl173051pw173051påa173051pø

Her får du real husmannskost

Fauske Jernbanekafé serverer ekte husmannskost, har egne middagspriser for pensjonister og kan ordne både servitører og lokaler til catering.

I en by i sterk vekst ligger Jernbanekafeen strategisk plassert i knutepunkt for både buss og tog. Hit kommer arbeidsfolket og spiser middag, her stiller turistene i en lang sommersesong, og selv langveisfarende får øynene opp for Saltens delikatesse: møsbrømlefse servert med smør og rømme.


Eierduoen Håkon Moen og Åge Ellingsen er begge utdannede kokker, og siden de overtok kafeen i mai 2014 er det ikke minst catering-delen som har ekspandert. Sammen med sine 14 ansatte kan de leie og dekke i lokaler til hundre gjester og levere alt av varmmat og koldtbord til minnestunder, konfirmasjon og jubileer.


173051asd


– Vi har en rikholdig catering-meny med både tapas, laks og kjøttboller, saltkjøtt, wraps og scampi. Kunden selv kan kombinere, og vi lager det folk ønsker. Det er bare å ta kontakt og fortelle hva slags meny man vil ha. I fjor hadde vi fem brylluper, og der var det alt fra tre-retters middager til koldtbord. En av gangene var jeg selv oppe i skogen der bryllupet skulle være, og plukket granskudd for å lage granskuddsirup til forretten, forteller Moen.


Kafeens historie går langt tilbake: Den har vært her siden jernbanen kom, og kan feire 60-årsjubileum i 2018. Lokalbefolkningen er den største kundegruppen, både de som kommer fra jobb for å spise her, eller pensjonistene, som får egne middagspriser. Anleggsarbeiderne som sørger for at Fauske nå bygges kraftig ut, kommer også hit, for de vil ha ordentlig husmannskost, forteller eierne.


173051påæ


I Salten er Jernbanekafeen store på catering. I konfirmasjonssesongen kan det være 50 koldtbord i løpet av et par-tre helger. I julesesongen går over halvparten av ribba som serveres, ut på catering. Kafeen har to biler som går i skysseltrafikk i desember.


– Folk bestiller, vi leverer på døra. Dessuten holder vi oss på en rimelig pris på husmannskost. Vi lager det meste selv, har god, hjemmelaget mat og fersk fisk-leveranser hver dag. Når vi har sesong med skrei, kjører vi skrei en gang i uka i halvannen måned, og det samme med lutefisk-sesongen. Hver årstid har jo sin sjarm og sin matrett. Men møsbrømlefsa er uten tvil den lokale favoritten! Det er ekte Salten-kost med smør og rømme. Vi får den levert fra et bakeri Beiarn som baker på en gammel oppskrift, smiler Moen.

Les mer...

2017-09-15 14.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv