173051ed173051øs173051påæ173051s173051ea173051pikj173051173051åp173051eia173051ewq173051fæl173051pw173051påa173051pø

Her får du real husmannskost

Fauske Jernbanekafé serverer ekte husmannskost, har egne middagspriser for pensjonister og kan ordne både servitører og lokaler til catering.

I en by i sterk vekst ligger Jernbanekafeen strategisk plassert i knutepunkt for både buss og tog. Hit kommer arbeidsfolket og spiser middag, her stiller turistene i en lang sommersesong, og selv langveisfarende får øynene opp for Saltens delikatesse: møsbrømlefse servert med smør og rømme.


Eierduoen Håkon Moen og Åge Ellingsen er begge utdannede kokker, og siden de overtok kafeen i mai 2014 er det ikke minst catering-delen som har ekspandert. Sammen med sine 14 ansatte kan de leie og dekke i lokaler til hundre gjester og levere alt av varmmat og koldtbord til minnestunder, konfirmasjon og jubileer.


173051asd


– Vi har en rikholdig catering-meny med både tapas, laks og kjøttboller, saltkjøtt, wraps og scampi. Kunden selv kan kombinere, og vi lager det folk ønsker. Det er bare å ta kontakt og fortelle hva slags meny man vil ha. I fjor hadde vi fem brylluper, og der var det alt fra tre-retters middager til koldtbord. En av gangene var jeg selv oppe i skogen der bryllupet skulle være, og plukket granskudd for å lage granskuddsirup til forretten, forteller Moen.


Kafeens historie går langt tilbake: Den har vært her siden jernbanen kom, og kan feire 60-årsjubileum i 2018. Lokalbefolkningen er den største kundegruppen, både de som kommer fra jobb for å spise her, eller pensjonistene, som får egne middagspriser. Anleggsarbeiderne som sørger for at Fauske nå bygges kraftig ut, kommer også hit, for de vil ha ordentlig husmannskost, forteller eierne.


173051påæ


I Salten er Jernbanekafeen store på catering. I konfirmasjonssesongen kan det være 50 koldtbord i løpet av et par-tre helger. I julesesongen går over halvparten av ribba som serveres, ut på catering. Kafeen har to biler som går i skysseltrafikk i desember.


– Folk bestiller, vi leverer på døra. Dessuten holder vi oss på en rimelig pris på husmannskost. Vi lager det meste selv, har god, hjemmelaget mat og fersk fisk-leveranser hver dag. Når vi har sesong med skrei, kjører vi skrei en gang i uka i halvannen måned, og det samme med lutefisk-sesongen. Hver årstid har jo sin sjarm og sin matrett. Men møsbrømlefsa er uten tvil den lokale favoritten! Det er ekte Salten-kost med smør og rømme. Vi får den levert fra et bakeri Beiarn som baker på en gammel oppskrift, smiler Moen.

Les mer...

2017-09-15 14:30

181001åpods

Nordvestlandet sin største trafikkskule

Artikkel I Volda har Rotevatn Trafikkskule AS drive trafikkskule sidan 1976. Med sitt oppkjøp av Skårbrevik Aut Trafikkskole AS i Ålesund, er den rutinerte familieverksemda størst av trafikkskulane på Nordvestlandet.
181065

Derfor skal du sjekke hustaket to ganger i året

Artikkel Når sjekket du egentlig taket sist? Det kan fort bli en dyr forglemmelse, men ikke hvis du ringer Smith Blikk og Ventilasjon AS før problemet oppstår.

    Faktaruta

    5

    Dyrevennlig app forenkler hverdagen for veggiser

    Vegan Norway kartlegger veganske spisesteder

    IMG_3765

    Jakten på naturlig skjønnhet

    Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

    Arkiv