173051ed173051øs173051påæ173051s173051ea173051pikj173051173051åp173051eia173051ewq173051fæl173051pw173051påa173051pø

Her får du real husmannskost

Fauske Jernbanekafé serverer ekte husmannskost, har egne middagspriser for pensjonister og kan ordne både servitører og lokaler til catering.

I en by i sterk vekst ligger Jernbanekafeen strategisk plassert i knutepunkt for både buss og tog. Hit kommer arbeidsfolket og spiser middag, her stiller turistene i en lang sommersesong, og selv langveisfarende får øynene opp for Saltens delikatesse: møsbrømlefse servert med smør og rømme.


Eierduoen Håkon Moen og Åge Ellingsen er begge utdannede kokker, og siden de overtok kafeen i mai 2014 er det ikke minst catering-delen som har ekspandert. Sammen med sine 14 ansatte kan de leie og dekke i lokaler til hundre gjester og levere alt av varmmat og koldtbord til minnestunder, konfirmasjon og jubileer.


173051asd


– Vi har en rikholdig catering-meny med både tapas, laks og kjøttboller, saltkjøtt, wraps og scampi. Kunden selv kan kombinere, og vi lager det folk ønsker. Det er bare å ta kontakt og fortelle hva slags meny man vil ha. I fjor hadde vi fem brylluper, og der var det alt fra tre-retters middager til koldtbord. En av gangene var jeg selv oppe i skogen der bryllupet skulle være, og plukket granskudd for å lage granskuddsirup til forretten, forteller Moen.


Kafeens historie går langt tilbake: Den har vært her siden jernbanen kom, og kan feire 60-årsjubileum i 2018. Lokalbefolkningen er den største kundegruppen, både de som kommer fra jobb for å spise her, eller pensjonistene, som får egne middagspriser. Anleggsarbeiderne som sørger for at Fauske nå bygges kraftig ut, kommer også hit, for de vil ha ordentlig husmannskost, forteller eierne.


173051påæ


I Salten er Jernbanekafeen store på catering. I konfirmasjonssesongen kan det være 50 koldtbord i løpet av et par-tre helger. I julesesongen går over halvparten av ribba som serveres, ut på catering. Kafeen har to biler som går i skysseltrafikk i desember.


– Folk bestiller, vi leverer på døra. Dessuten holder vi oss på en rimelig pris på husmannskost. Vi lager det meste selv, har god, hjemmelaget mat og fersk fisk-leveranser hver dag. Når vi har sesong med skrei, kjører vi skrei en gang i uka i halvannen måned, og det samme med lutefisk-sesongen. Hver årstid har jo sin sjarm og sin matrett. Men møsbrømlefsa er uten tvil den lokale favoritten! Det er ekte Salten-kost med smør og rømme. Vi får den levert fra et bakeri Beiarn som baker på en gammel oppskrift, smiler Moen.

Les mer...

2017-09-15 14:30

182056o

Detaljorientert ned til servietten

Artikkel Yolo Events legger sjelen sin i å planlegge uforglemmelige arrangementer. Og det er ikke snakk om å ansette noen til å være på gulvet; jentene elsker alt fra markedsføringsarbeid til serviettbretting.
182049fddssssfsadoja

Det urbane kunst- og kulturkollektivet på bygda

Artikkel Kafé Lensmannsgården på Namdalseid i Trøndelag, er i bunn og grunn et slags åpent kunstkollektiv som huser fire kreative sjeler.

    Faktaruta

    IMG_3765

    Jakten på naturlig skjønnhet

    Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

    christian1

    Usikre tider i boligmarkedet

    Det er få markeder som svinger like mye som boligmarkedet.

    Therese Knutsen portrett

    Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

    Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

    Arkiv