172013-2Hellbillies_front172013.HB---Kai-Hansen---Sept16172013-DanceWithTheStranger172013-di_derre_gitte_johannessen172013ww172013-NiklasSkjelin

Fyller Sarpsborg med varme toner og god stemning

Sommer i Norge betyr musikkfestivaler over det ganske land. I Sarpsborg er det Glengfestivalen som snur stemningen på hodet med god allsang og herlig stemning i Kulåsparken.

- Glengfestivalen har gjort et bevisst valg når vi har valgt å rette oss mot et voksent publikum. Det skal være en hyggelig festival hvor folk kan synge med og mimre litt til sanger de kjenner. Publikum er mye lokale, men vi håper å trekke folk fra hele østlandet også.


Pål Antonsen er daglig leder ved Glenghuset i Sarpsborg. Hovedvirksomheten er å drive kulturformidling, og først og fremst musikk. Som arrangør av Glengfestivalen i byen snur de byen på hodet hver sommer.


172013.HB---Kai-Hansen---Sept16

Hellbillies


- I år foregår festivalen fredag 16. og lørdag 17. juni. I tillegg til lokale band skal Dance with a Stranger og Hellbillies spille på fredagskvelden. På lørdagen blir det Knut Anders Sørum, som er siste vinner av Stjernekamp på NRK, samt Trine Rein og Di Derre med Jo Nesbø, forteller Antonsen.


172013-di_derre_gitte_johannessen

Di Derre med Jo Nesbø


Den tradisjonsrike festivalen har eksistert i mange år, og i forskjellige utgaver. Helt fra et 14 dager langt arrangement med et voldsomt konserttilbud til kun noen få dager med småkonserter på Glenghuset. De siste årene har man forsøkt å gjenopplive festivalen litt igjen, for med den nyoppussede Kulåsparken ligger forholdene til rette. 


172013ww

Knut Anders Sørum


- Kulåsparken har blitt et veldig fleksibelt anlegg, og er bra tilrettelagt rent teknisk. Det er ingen fast scene der, nettopp fordi man skal kunne tilpasse det. For publikum har det blitt fantastisk - amfiet er rent og pent, og man kan stå eller sitte, og se bra uansett. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra artistene som har spilt der. Kapasiteten er på 5000 besøkende, og vi er kjempefornøyde om det kommer rundt 3000.


Gleng er nesten 30 år gammel, men med dagens driftsform har de eksistert i snart 15 år. Opprinnelig var det en bok-café, men en stadig utvikling førte til mer musikk og andre former for kultur. I dag arrangerer de konserter på Glenghuset hver fredag og lørdag hele året, i tillegg til andre kulturarrangementer. Gleng er en forening med cirka 300 medlemmer som drives av et styre på syv personer. Virksomheten ellers er basert på dugnad.


172013-DanceWithTheStranger

Dance with a Stranger


- Sarpsborg kommune er blant de som gir et betydelig økonomisk bidrag. Det gjør at vi kan tilby billettpriser til en mye rimeligere penge. Vi er alltid på jakt etter samarbeidspartnere og flere frivillige, så det er bare å ta kontakt, avslutter Pål Antonsen. 


172013

Trine Rein


Se program til Glengfestivalen her: http://www.glenghuset.no/glengfestivalen-2017.html


Les mer...

2017-05-29 10:30

192006w1

Blåser liv i båtsortimentet

Artikkel Med mye drahjelp fra kona, har daglig leder i Strømøy Båtverksted, Kjell-Erik Østerbø, begynt å tegne og designe båter tilpasset nordiske forhold.
191011w4

Bygger ny etasje på én arbeidsdag

Artikkel – Det handler om god planlegging, sier daglig leder Trond Johannessen i TønsbergHus AS.

  Kontaktinformasjon

  • Glengfestivalen
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   69 15 12 22
  • Adresse:
   Dronningens g. 34, 1723 Sarpsborg
  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv