172013-2Hellbillies_front172013.HB---Kai-Hansen---Sept16172013-DanceWithTheStranger172013-di_derre_gitte_johannessen172013ww172013-NiklasSkjelin

Fyller Sarpsborg med varme toner og god stemning

Sommer i Norge betyr musikkfestivaler over det ganske land. I Sarpsborg er det Glengfestivalen som snur stemningen på hodet med god allsang og herlig stemning i Kulåsparken.

- Glengfestivalen har gjort et bevisst valg når vi har valgt å rette oss mot et voksent publikum. Det skal være en hyggelig festival hvor folk kan synge med og mimre litt til sanger de kjenner. Publikum er mye lokale, men vi håper å trekke folk fra hele østlandet også.


Pål Antonsen er daglig leder ved Glenghuset i Sarpsborg. Hovedvirksomheten er å drive kulturformidling, og først og fremst musikk. Som arrangør av Glengfestivalen i byen snur de byen på hodet hver sommer.


172013.HB---Kai-Hansen---Sept16

Hellbillies


- I år foregår festivalen fredag 16. og lørdag 17. juni. I tillegg til lokale band skal Dance with a Stranger og Hellbillies spille på fredagskvelden. På lørdagen blir det Knut Anders Sørum, som er siste vinner av Stjernekamp på NRK, samt Trine Rein og Di Derre med Jo Nesbø, forteller Antonsen.


172013-di_derre_gitte_johannessen

Di Derre med Jo Nesbø


Den tradisjonsrike festivalen har eksistert i mange år, og i forskjellige utgaver. Helt fra et 14 dager langt arrangement med et voldsomt konserttilbud til kun noen få dager med småkonserter på Glenghuset. De siste årene har man forsøkt å gjenopplive festivalen litt igjen, for med den nyoppussede Kulåsparken ligger forholdene til rette. 


172013ww

Knut Anders Sørum


- Kulåsparken har blitt et veldig fleksibelt anlegg, og er bra tilrettelagt rent teknisk. Det er ingen fast scene der, nettopp fordi man skal kunne tilpasse det. For publikum har det blitt fantastisk - amfiet er rent og pent, og man kan stå eller sitte, og se bra uansett. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra artistene som har spilt der. Kapasiteten er på 5000 besøkende, og vi er kjempefornøyde om det kommer rundt 3000.


Gleng er nesten 30 år gammel, men med dagens driftsform har de eksistert i snart 15 år. Opprinnelig var det en bok-café, men en stadig utvikling førte til mer musikk og andre former for kultur. I dag arrangerer de konserter på Glenghuset hver fredag og lørdag hele året, i tillegg til andre kulturarrangementer. Gleng er en forening med cirka 300 medlemmer som drives av et styre på syv personer. Virksomheten ellers er basert på dugnad.


172013-DanceWithTheStranger

Dance with a Stranger


- Sarpsborg kommune er blant de som gir et betydelig økonomisk bidrag. Det gjør at vi kan tilby billettpriser til en mye rimeligere penge. Vi er alltid på jakt etter samarbeidspartnere og flere frivillige, så det er bare å ta kontakt, avslutter Pål Antonsen. 


172013

Trine Rein


Se program til Glengfestivalen her: http://www.glenghuset.no/glengfestivalen-2017.html


Les mer...

2017-05-29 10:30

174035

– Vi har miljøvennleg kunstgras

Artikkel Sport Vest AS, med base i Volda på Sunnmøre, kan tilby miljøvennleg kunstgras. Gummigranulaten er erstatta med kunstgrasfiber, som gir nesten like god demping som gummi. Dette er ideelt for bruk i barnehagar...
174041df

Helsegevinst med eigeninnsats

Artikkel Kombinasjonen Bailine og eigeninnsats = suksess. Vektreduksjon, kosthaldsrettleiing, mental trening og motivasjon får du på kjøpet. I Ørsta får du også ein unik salong med Leni Folkestad i tillegg. Ho...

  Faktaruta

  • Glengfestivalen
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   69 15 12 22
  • Adresse:
   Dronningens g. 34, 1723 Sarpsborg
  LYNK-CO_event

  Designer fremtidens biler

  Les om den flunkende ferske bilen fra Lynk & Co

  173716_Solbergp_0517GBTW258

  Til topps med Volkswagen

  Petter Solberg hanker inn den ene medaljen etter den andre i VM

  Arkiv