Heimsjyen kommer fra det gamle dialektuttrykket «å ro heimsjyen» som betyr å fiske hjemmefra. Dette er også tanken bak et besøk på Heimsjyen. Man skal føle at man nesten er hjemme, med en lun og god atmosfære og ekte mat laget fra grunnen av. Gjestehuset og spiseriet åpnet i juni 2011, forteller Cecilia Lundbakk.
- Vi holder stengt for spisegjester på mandager, men er ellers åpent hver dag hele uka. På enkelte helger har vi aktiviteter som selskaper, pub eller dans. Utover våren skal vi ha en del musikk, og i tillegg fortsette med våre fire-retters meny-kvelder. Dette prøvde vi oss på for første gang i mars, og det var veldig, veldig vellykket! Da kan folk melde seg på. Sist hadde vi sjømat på menyen, og vi kalte opplegget for “fire-retters fra havets festbord”.
I tillegg til nydelig mat kan Heimsjyen AS tilby utleie av møterom, og overnatting. Seks moderne hotellrom har alle fasiliteter som eget bad/toalett, tv med flere kanaler og internett.
Lundbakk og hennes fire kolleger står også for servering på utearrangement med leker og aktiviteter, de byr på catering til selskaper, guidede turer og sykkelutleie. I de fine lokalene i sentrumsbygget på Inndyr kan de også stå som arrangør av diverse selskaper. Det er bare å ta kontakt for å få et skreddersydd opplegg tilpasset ditt og dine gjesters behov. Det er selvfølgelig mulighet for fullpensjon, og de har bar med alle rettigheter.