172024_3172024172024_1172024_2

Her er opplæringskontoret som har stått til tjeneste for ungdom og bedrifter i 25 år

Kigok er Gildeskåls ressurssenter for opplæring og utviklingsarbeid, for marin sektor spesielt, og for lokalsamfunn generelt. Kigok består av Kunnskapssenteret og Opplæringskontoret, og i 2017 feirer Opplæringskontoret 25 år.

Helt siden det ble åpnet for fagopplæring i de marine fagene, har Opplæringskontoret stått til tjeneste for ungdom og bedrifter som ønsker kompetanse og fagbrev. Medlemsbedriftene holder til langs kysten fra Rødøy til Ballangen, og det har vært en viktig oppgave for Kigok å være til stede med veiledning og oppfølging fra A til Å. I tillegg til sjømatbedriftene kan alle lokale virksomheter bli medlem i Opplæringskontoret, som nå har 64 lærlinger og lærekandidater i ti ulike fag.

172024_2


Lærlingene får rabatt på viktige fagkurs for lærlinger, felles turer til fiskeri- og oppdrettsmesser, reisestipend og tentamen før fagprøve. 

Kigok har også tilbud om fagkurs for tverrfaglig eksamen til praksiskandidater. Mang en driftsleder på oppdrettsanlegg rundt i Salten har fått fagbrevet sitt gjennom Kigok. Våren 2017 har de fire ulike kurs innenfor marin sektor. 

Kigok tilbyr dessuten en rekke sertifikatkurs og obligatoriske fagkurs for oppdrettsnæringa og andre, og vi inviterer barn og ungdom til mange ulike prosjekt med opplevelser og læring for å bli kjent med marine næringer. Utviklingsoppgaver og nettverksdrift er også midt i blinken for Kigok. Har vi ikke egen kompetanse kan vi skaffe flinke folk i et bredt nettverk.


172024

Les mer...

2017-05-08 10.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    • Kigok
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      757 56 300
    • Adresse:
      Inndyrveien 77, 8140 Inndyr
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv