171130KBVVS1171130KBVVS2

Ser fremover med rør i blikket | Kjetil Bringsverd VVS AS

Hverken innbyggerne eller bedriftene i Froland trenger å ligge våkne om natten og bekymre seg for sprukne rør eller vannlekkasjer. De er i trygge hender takket være rørleggermester Kjetil Bringsverd.

- Å inneha mesterpapirer er absolutt et kvalitetsstempel. Selv om en kunde kanskje ikke nødvendigvis velger oss, er det veldig viktig når han skal velge håndverker at han vurderer noen som har mesterbrev. Det betyr at de har peiling. 


Kjetil Bringsverd vokste opp i en rørleggerfamilie, og visste tidlig hva han skulle bli. Han gikk i lære hos faren og onkelen, og spedde på utdannelsen ved å gå Teknisk fagskole i Grimstad. Etter å ha jobbet i et par år realiserte han en mangeårig drøm om å starte for seg selv. Kjetil Bringsverd VVS AS så dagens lys i Froland i Aust-Agder 1. april 2015.


- Først begynte jeg hjemmefra med lager i garasjen. Men så begynte det å øke på med kunder og forespørsler, og da var Froland et greit marked siden det ikke var noen rørlegger etablert her fra før. Det er veldig stor utvikling i området her, for det satses og bygges mye innen både boligfelt og næring.  


Etter to års drift har firmaet en lik fordeling på privatkunder og næringskunder. De er tre ansatte, og leier inn to faste medarbeidere ved behov. En typisk arbeidsdag for Bringsverd består av å være ute i felten på byggeplass og produsere til klokka halv fire-fire. Deretter bærer det ofte hjem for å gjøre kontorarbeid på kvelden.


- Rørleggerfaget er stort, men for vår del jobber vi mest med nybygg og servicearbeid. For noen år siden innførte Arendal kommune et krav om at alle boliger skal ha vannmåler, og det har skapt mye arbeid for rørleggere rundt omkring. Bare det har blitt en stor andel av jobben vår. Ellers har vi serviceavtaler på flere næringsbygg, og vi prøver å satse mye på varmeanlegg av alle typer. Vi har vært borti alt fra fjernvarme til vanlige varmepumper. Frem til nå har vi hatt veldig mange oppdrag med varmeanlegg, og vi har mye kompetanse på det. I fremtiden er det viktig å følge med, for det blir bare mer og mer på denne fronten, sier han.


I tillegg til å utføre rørleggertjenester har firmaet egen butikk. Bringsverd forteller at planen nå er å pusse opp butikken for å gjøre mer ut av den. Slik skal de få mer plass til utstillinger av baderomsprodukter, og et lite lager slik at kunder kan få kjøpt rørdeler. På hjemmesiden sin har de et godt utvalg av kataloger med alt fra varmepumper til badekar og fine dusjløsninger. Her er det lett å la seg både inspirere og friste! Bingsverd fremhever populære merker som Porsgrund og Makro, for dette er leverandører av gode produkter med høy kvalitet. Butikken er åpen fra mandag til fredag, og det er faren Rune som står bak disken.


- Jeg har vært i bransjen siden 1972, og synes det er gøy at sønnen min gjør det samme. Det er veldig bra at “nye koster” kommer til og ser mulighetene som jeg ikke ser. Og så er jeg glad for at Kjetil har tatt teknisk utdannelse i faget, sier han.


Kjetil Bringsverd VVS AS har et godt samarbeid med mange aktører i nærområdet. Boligpartner er en av dem, i tillegg til Kåre Eriksen og Terna Bygg som er innehaverne av Boligpartner. Bringsverd nevner også Stolt Bygg i Arendal og flere byggmestere i Frolands-området. Ikke minst har de et tett samarbeid med Froland kommune. Rørleggermesteren skryter av hvor godt de har blitt mottatt av kommunen, og hvordan de spiller på lag.


- Det er et veldig fint yrke å være rørlegger. Det er renslig og fint, og man er ikke borti mye skitt lenger som mange tror. Jeg tror vi får god respons fordi vi leverer det som er avtalt, og fordi vi er raske til å stille opp. Vi gjør det vi kan for å få fornøyde kunder. Oppstår det noe akutt, er det bare å ringe, så hjelper vi til.


I likhet med mange andre bransjer, merker Bringsverd at det er et økt fokus på miljø og grønne løsninger også innen rørleggerfaget. Agder-firmaet er opptatt av å være oppdatert på den fronten.


- Miljø er viktig, og det er den veien det går. Vannbåren varme med fornybar energi er veldig miljøvennlig. Da henter man energi fra jorda med vann, og har for eksempel en brenner som brenner flis eller ved. Det er mange forskjellige varmekilder, men den mest vanlige er varmepumper med luft-vann og vann-vann. 


- Om fem år håper jeg vi er der vi er i dag. Jeg synes fremtiden og bransjen ser positiv ut. Vi har godt med arbeid, og jeg ser ingen grunn til at det skal dabbe av. Kunder kan kontakte oss via hjemmesiden vår eller på telefon og e-post. De fleste kommer til oss via bekjentskaper, for jungeltelegrafen er den beste reklamen. 


Les mer...

2017-04-03 17.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    • Kjetil Bringsverd VVS AS
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      913 96 620
    • Adresse:
      Nidelvvegen 39 E, 4820 Froland
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv