Hos Klostergården Tautra finnes en gårdsbutikk og mulighet for å leie lokaler til selskaper og arrangementer – og her trenger du ikke forhåndsbestille for å få kjøpt middag.
Egentlig er det en spesiell bedriftshistorie bak det som i dag er Klostergården Tautra. I 1994 startet de opp med å servere litt mat midt på sommeren. Sesongen ble imidlertid kraftig utvidet, og nå har stedet åpent hver dag fra påske til midt i desember. Daglig leder Ståle Andersen kan ikke bare ønske gjestene velkommen til et vakkert landskap, men også til 20-30 sorter forskjellig øl – og klostergårdens egen whisky. Tradisjonsrikt håndverk – kulinarisk og i drikke.
– Akkurat whiskyen er en prøveproduksjon foreløpig, smiler han. – En del av ølet selger vi lokalt på gården, annet leverer vi til butikker og til Vinmonopolet.
Trafikken har økt kraftig de siste årene. I dag har Klostergården fem ansatte, i toppsesongen syv-åtte som sørger for servering og tilrettelegging. Klostergården har enkel gårdsdrift i tillegg til å kunne tilby ideelle lokaler for små selskaper – også utomhus. Her er det både bursdagsfeiringer, konfirmasjoner, bryllup og begravelse. «Fjøset» har plass til sytti, «Stålehuset» har rom for rundt femten, «Kvitstuggu» tredve og «Kåret» sytten. Lokalene er egnet for både små så vel som større sammenkomster, kurs og jubileum. Både julebord og firmafester blir lagt hit, forteller Andersen.
– Her er det veldig kompakt – det er en liten plass som har alt. Vi har en gårdsbutikk med diverse varer fra hele Trøndelag pluss en del gaveartikler. Dessuten har vi det nye klosteret som også er åpent for besøkende. De som ønsker, kan være med på tidebønn. Dette er et sted hvor man kan senke skuldrene.
Om stedet høres idyllisk ut for besøkende, er det et privilegium å få arbeide i slike omgivelser. Og om det kan friste, søker Klostergården Tautra faktisk etter egen kokk. På Klostergården er det rom for alle arrangement – og for mange opplevelser. Både for ansatte og besøkende.
– Det er ingen A4-jobb, men en utrolig morsom utfordring for den som er engasjert og har lyst på en jobb utenom det vanlige, smiler Andersen.