171070 KB171070 KB0171070 KB1

Det faglige og sosiale går hånd i hånd

Vest-Agder er et fylke som vet å verdsette tømrere. Kristiansand Byggmesterforening ivaretar og hjelper både lærlinger og medlemsbedrifter innen tømrerfaget.

- Medlemmene våre er alt fra enkeltmannsforetak til større firmaer med 100 ansatte. Hos oss får de et faglig og sosialt treffpunkt. Mange holder på med sitt i hverdagen. De har et behov for å treffe andre som driver med det samme, hvor de kan diskutere og i tillegg få både faglige og sosiale opplevelser sammen. Det gjør det enklere å plukke opp telefonen senere også, om man lurer på noe eller har for mye eller lite arbeid. Jeg tror dette er mye av grunnen til at bedrifter ønsker å bli medlem hos oss. 


Det sier Stein Halvard Sørensen, formann i Kristiansand Byggmesterforening. Vi møter ham sammen med daglig leder Roald Tønnesen. Foreningen ble etablert så tidlig som i 1903. I 1979 startet de opplæringskontoret for tømrerfaget. Alle foreningens medlemmer som tar inn lærlinger forplikter seg til å gjøre dette gjennom opplæringskontoret.


- Vi arrangerer stadig medlemskurs om lovendringer eller endringer innen tømrerfaget.  Det skjer mye i bransjen, og vi har fokus på å til enhver tid holde medlemmene våre oppdatert. Det er også viktig for oss at medlemmene kan melde fra om egne behov. Ser vi at det er noe som gagner flere, arrangerer vi kurs for alle interesserte, legger Tønnesen til. 


Kristiansand Byggmesterforening har passert over 100 medlemmer. Interesserte bedrifter sender en skriftlig søknad med dokumentasjon på mesterbrev og ansiennitet. Denne blir behandlet av styret, og deretter diskutert på et medlemsmøte. Slik kan de forsikre seg om at søker-bedriften står for kvalitet, trygghet og seriøsitet. Dette er de tre faktorene de vurderer i et potensielt nytt medlem.

 

171070 KB1


- I 2007 var vi oppe i 140 tømrerlærlinger her i Vest-Agder. Per dags dato er vi på 101, og det er veldig bra. Det har blitt en tradisjon blant våre byggmestere, og dette med å ha lærlinger har nærmest blitt en kultur. Det er kjempepositivt, sier Tønnesen entusiastisk.   


- En utfordring for mange av medlemmene i en travel hverdag, er å være produktiv og samtidig oppdatert på ethvert regelverk og krav til dokumentasjon. Det er på akkurat disse feltene vi prøver å knytte til oss samarbeidspartnere som kan hjelpe de mindre bedriftene med å for eksempel få all dokumentasjonen inn i et system. Vi har samarbeidspartnere og konsulenter som vi kan sette medlemmene i kontakt med.  

Les mer...

2017-02-23 12.30

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv