172034_2172034172034_1172034_3172034_4

Alltid kvalitet til avtalt tid med Odin Elektro AS

Den teknologiske utviklingen raser av gårde med lynets hastighet. Det skaper mange spennende utfordringer for elektrobransjen. Hos Odin Elektro AS på Gressvik i Fredrikstad er de på hugget. Selskapet er oppdatert på alt fra smarthus til avansert belysning. På papiret er de nystartet, men i bunnen ligger årevis med erfaring og bred kompetanse.

Daglig leder Stian Magnussen og partner Christer Johansen er gamle kjente, og bestemte seg for å etablere Odin Elektro AS i september i fjor. Magnussen kommer fra en familie med flere elektrikere, og er utdannet elektroinstallatør. Johansen på sin side tok med seg mange års erfaring som ansatt og en stor opparbeidet kundebase til oppstarten av selskapet.

 

- Vi hadde snakket om å samarbeide før, så jeg tok kontakt med en gang jeg hørte at Stian hadde blitt elektroinstallatør. Jeg synes det er mye artigere å bygge opp noe eget, og de gamle kundene synes det bare er positivt at vi holder til i Fredrikstad. På ganske kort tid har vi økt antall ansatte på grunn av arbeidsmengden. I dag er vi åtte ansatte, inkludert to lærlinger. Vi har mye variert arbeid som sørger for at lærlingene får bred erfaring i praksisperioden. Vi er medlem av Nelfo. For å gi lærlingene fullt utbytte av læretiden, samarbeider vi med Nelfo om den teoretiske delen av opplæringen, forklarer Johansen.


172034


Odin Elektro AS har en stor og spredt krets av privatkunder, med nedslagsfelt i Fredrikstad, Sarpsborg og deler av Moss. Magnussen forteller at de gjør det meste innen elektro. I hovedsak jobber de mest med nybygg og rehabilitering av hus, hytter og leiligheter, herunder også leilighetskomplekser. Og ny teknologi er de definitivt både oppdatert på og opptatt av.


- Bare fantasien setter stopper for hva folk kan få i dag. Man kan styre alt med apper via telefonen, og følge med på varme, lysstyring og kameraovervåking. Vi driver mye med smarthus, der har vi fire forskjellige systemer: Fibaro, KNX, HDL og Xcomfort. Da trenger man ikke synlige brytere, men har for eksempel bilderammer som brytere med bilde av barna på kjøkkenbordet. Da kan man bare veive med hånda foran, for alt går på bevegelse, det er trådløst og aktiveres av sensorer. Disse har også talestyring.


- Det blir bare flere og flere som ønsker dette, for nå begynner prisene å bli gode og teknologien har blitt mye bedre. Den utvikler seg hele tiden. Og det er vel derfor stadig flere velger dette, selv om det er litt mer kostbart å installere kan man spare strøm i det lange løp. Mange kunder kommer hit og skal ha nytt elektrisk anlegg. Ofte er de ikke innforstått med hva som finnes, så da må vi informere dem om det. For de som vet hva de vil, har vi et visningshus hjemme hos meg, sier Johansen, og forteller om en avansert teknologisk lekegrind.


172034_1


 

Eksperter på riktig belysning

Lyssetting og belysning er et annet område de har stor ekspertise på. Østfold-firmaet er opptatt av god belysning, og liker å jobbe med designlamper og kreative løsninger til både ut- og innvendig bruk. Som Magnussen og Johansen sier; god belysning gjør for eksempel at et salgsobjekt blir lettere å selge. Lys har mye å si for boligen, for det hjelper lite å ha en flott leilighet med designmøbler, hvis ingen ser dem. Belysning er også et slags møbel.


- På papiret er vi nyoppstartet, men vi er jo ikke nyoppstartet. Med det mener vi at vi har bred erfaring på mange områder. Vi er gode på belysning og på oppfølging, og ønsker det beste for kundene. Mange har dårlig erfaring med elektrikere, med elektrikeren som aldri kommer, så det prøver vi å motbevise! Dialog med kunden er viktig, poengterer duoen.


172034_3


En veldig pliktoppfyllende og flink gjeng med ansatte har gjort at Odin Elektro AS så langt har klart å betjene kundene. Men de ønsker seg alltid nye kunder. Trass i at de ikke har noe mål om å bli alt for store, ønsker de å komme opp på en størrelse på 10-12 mann slik at de kan påta seg mellomstore prosjekter. Førsteprioritet vil alltid være fornøyde kunder, understreker de.


- Vi driver også mye med elbil-ladning for private hjem, dette blir det mer og mer av. Dette blir også en standardvare på stadig flere nybygg rundt omkring. Et annet felt vi ligger i forkant på, er når det gjelder systemer og dokumentasjon. Her er alt elektronisk. Vi er ikke av den gamle skolen, men er unge og innovative. Vi bruker blant annet Boligmappa på dokumentoverføring til sluttbruker for å sikre at kunden får det han skal ha ifølge lovverket.


172034_4


- Responsen fra kundene er god, og samarbeidspartnerne våre ringer igjen. Det er selvsagt bra, og vi har en solid samarbeidskrets. I denne bransjen skjer det noe nytt hele tiden, og det er en stor utvikling og derfor enda viktigere å holde seg oppdatert. Elektro er bokstavelig talt spenning i hverdagen.


172034_5

Les mer...

2017-05-19 22:30

192002w4

– Kundene mine stoler på meg

Artikkel Hvordan velger du riktig kosmetisk behandler? Hos City Clinic i Drammen møter du profesjonelle kosmetiske sykepleiere som ikke overdriver eller presser deg til å prøve nye behandlinger.
191011w4

Bygger ny etasje på én arbeidsdag

Artikkel – Det handler om god planlegging, sier daglig leder Trond Johannessen i TønsbergHus AS.

  Kontaktinformasjon

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv