171061 PA171061 PA1171061 PA2171061 PA3171061 PA4

Slår et slag for anleggsbransjen | Peab Anlegg AS

Som anleggsarbeider har du en variert, godt betalt og spennende hverdag på jobb. Og som lærling hos Peab Anlegg AS går du en trygg fremtid i møte, samtidig som du får en rekke utviklingsmuligheter. Roger Kristoffersen gjør sitt beste for at ungdom skal gjøre valg som gagner både dem og anleggsbransjen.

- Peab er en spennende bedrift med muligheter. Ønsker du en arbeidsgiver som tar vare på folka sine, og hvor det er gode utviklingsmuligheter, så er det hos Peab.  


Kristoffersen er personalleder for produksjonsarbeiderne og faglig ansvarlig for lærlinger i bedriften på Lysaker. Han forteller at den største utfordringen er at det er for få som utdanner seg til å bli anleggsarbeider. For å få opp interessen på videregående skoler, må de derfor gå tidlig ut og invitere elevene med på en rundtur. Da får de være med på et prosjekt, samtidig som Peab Anlegg AS får forklart hva yrket går ut på og at dette er noe det trengs folk til i fremtiden.  


- Utgangspunktet vårt er at alle lærlinger vi tar inn som gjør det bra i læretiden, får tilbud om fast jobb. Alle begynner på byggfag og velger etter hvert en retning. Det vi ønsker, er å få dem til å bestemme seg for betong-faget eller grunnarbeider-faget så tidlig som mulig. Per i dag har det vært lite forklart hva anleggsarbeidere gjør. De er med på å bygge broer, tunneler og infrastruktur. Det er et variert arbeid, og når man er ferdig utdannet som 20-åring får man en godt betalt jobb, sier Kristoffersen engasjert.


En karriere innen Peab Anlegg AS byr på store utviklingsmuligheter,. De har også en egen skole med både yrkesopplæring og lederutdanning. Tryggheten blir ivaretatt ved at hver lærling får en fadder som passer på at de er med på riktig type arbeid ute i felten. Og Kristoffersen selv er med på evalueringene sammen med en representant fra ByggOpp.


- Vi har en stor jobb gående i Trøndelag, og her ønsker vi oss flere lærlinger. Det er prosjektet E6 Heimdal-Trondheim, som er en strekning på åtte kilometer med to-felts motorvei som skal bli fire-felts. Her er det mye leire og myr som må stabiliseres før vi skal reise 22 betongkonstruksjoner til broer og underganger. Prosjektet ble påbegynt i august i fjor, og skal stå ferdig våren 2019. Her er det mange store spennende utfordringer for en som ønsker seg en fremtid i betongfaget. 


171061 PA3

Les mer...

2017-04-04 11.30

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • Peab Anlegg AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      09099
    • Adresse:
      Strandveien 15 A, Lysaker
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv