172012_1172012_2172012_4172012_3

Innovativ idé bak Peppes' store suksess

Peppes Pizza er en institusjon i Norge, og var blant de aller første til å friste nordmenn med amerikansk pizza. Derfor er det ingen overdrivelse å si at Peppes var med på å revolusjonere spisevanene våre. Og vi blir aldri lei av pizza!

- Vi har verdens beste pizza, det er ingen tvil om det. Hele tiden har vi vært opptatt av å følge trender, og vi har alltid sett til USA og tatt med oss det beste av det beste hjem derfra. Og vi har mye annet på menyen også, som hamburger, chicken nuggets, hvitløksbrød, lasagne, salater og en fantastisk god kyllingburger! Peppes har noe for absolutt alle, enten man er på diett, er vegetarianer, har allergener eller intoleranser. Linn Eidsvik er driftssjef i pizzakjeden, og forteller at Peppes ble startet av et norsk-amerikansk ektepar i Oslo i 1970. Dette var lenge før Grandiosaens tid, og pizza var noe nytt og kult som førte til lange køer utenfor restauranten på Solli Plass i hovedstaden. 


172012_2


- Det var uvant for nordmenn å spise uten kniv og gaffel, så vi introduserte dette med å holde maten i hånda og spise den. I tillegg var det populært med en uformell restaurant. Ingen i Norge hadde spist pizza før, så det var en veldig suksess fra dag én.


Først på 90-tallet skjøt Peppes virkelig fart. Da Eidsvik ble ansatt i 1993 hadde kjeden 22 avdelinger. I dag er de 79 fordelt over hele landet, med totalt 1800 ansatte.


172012


- Innovasjon, det å finne på nye smaker og gjøre noe nytt er vi veldig opptatt av. I de første årene hadde vi én til to ingredienser på pizzaen, men i dag er det mange flere. Vi har alltid hatt vegetarpizza, men i vår har vi fått fire nye vegetar-varianter. Her også følger vi trender og er opptatt av at det skal være gode råvarer.  


Eidsvik nevner serien Greenlight som kjeden fikk på menyen for tre år siden. Målsetningen var å ha en egen meny som helt enkelt skulle være et sunt alternativ, med maksgrenser på fett- og saltinnhold og med maks 600 kalorier per rett. I tillegg fikk salget av glutenfrie pizzaer hos Peppes en kraftig økning i fjor, etter at de fikk en ny produsent, og kjeden har lenge jobbet med å redusere saltinnholdet i all maten de tilbyr. De deltar i det nasjonale prosjektet “Sammen om mindre salt”, og har redusert saltet i alt fra sausen til skinken på pizzaene.


 172012_3


- Peppes Pizza er en norsk kjede. Alt vi gjør og tilbyr er på bakgrunn av hva som fungerer for det norske markedet. Vi har en historie som er ganske unik, og vi er erkenorske! avslutter Eidsvik.


172012_4

Les mer...

2017-05-13 23.00

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv