172012_1172012_2172012_4172012_3

Innovativ idé bak Peppes' store suksess

Peppes Pizza er en institusjon i Norge, og var blant de aller første til å friste nordmenn med amerikansk pizza. Derfor er det ingen overdrivelse å si at Peppes var med på å revolusjonere spisevanene våre. Og vi blir aldri lei av pizza!

- Vi har verdens beste pizza, det er ingen tvil om det. Hele tiden har vi vært opptatt av å følge trender, og vi har alltid sett til USA og tatt med oss det beste av det beste hjem derfra. Og vi har mye annet på menyen også, som hamburger, chicken nuggets, hvitløksbrød, lasagne, salater og en fantastisk god kyllingburger! Peppes har noe for absolutt alle, enten man er på diett, er vegetarianer, har allergener eller intoleranser. Linn Eidsvik er driftssjef i pizzakjeden, og forteller at Peppes ble startet av et norsk-amerikansk ektepar i Oslo i 1970. Dette var lenge før Grandiosaens tid, og pizza var noe nytt og kult som førte til lange køer utenfor restauranten på Solli Plass i hovedstaden. 


172012_2


- Det var uvant for nordmenn å spise uten kniv og gaffel, så vi introduserte dette med å holde maten i hånda og spise den. I tillegg var det populært med en uformell restaurant. Ingen i Norge hadde spist pizza før, så det var en veldig suksess fra dag én.


Først på 90-tallet skjøt Peppes virkelig fart. Da Eidsvik ble ansatt i 1993 hadde kjeden 22 avdelinger. I dag er de 79 fordelt over hele landet, med totalt 1800 ansatte.


172012


- Innovasjon, det å finne på nye smaker og gjøre noe nytt er vi veldig opptatt av. I de første årene hadde vi én til to ingredienser på pizzaen, men i dag er det mange flere. Vi har alltid hatt vegetarpizza, men i vår har vi fått fire nye vegetar-varianter. Her også følger vi trender og er opptatt av at det skal være gode råvarer.  


Eidsvik nevner serien Greenlight som kjeden fikk på menyen for tre år siden. Målsetningen var å ha en egen meny som helt enkelt skulle være et sunt alternativ, med maksgrenser på fett- og saltinnhold og med maks 600 kalorier per rett. I tillegg fikk salget av glutenfrie pizzaer hos Peppes en kraftig økning i fjor, etter at de fikk en ny produsent, og kjeden har lenge jobbet med å redusere saltinnholdet i all maten de tilbyr. De deltar i det nasjonale prosjektet “Sammen om mindre salt”, og har redusert saltet i alt fra sausen til skinken på pizzaene.


 172012_3


- Peppes Pizza er en norsk kjede. Alt vi gjør og tilbyr er på bakgrunn av hva som fungerer for det norske markedet. Vi har en historie som er ganske unik, og vi er erkenorske! avslutter Eidsvik.


172012_4

Les mer...

2017-05-13 23:00

182061

Gjenskaper Italia i Norge

Artikkel På Frogner finner du en autentisk vinbar og restaurant med både smak og atmosfære fra Italia og Middelhavet.
182049fddssssfsadoja

Det urbane kunst- og kulturkollektivet på bygda

Artikkel Kafé Lensmannsgården på Namdalseid i Trøndelag, er i bunn og grunn et slags åpent kunstkollektiv som huser fire kreative sjeler.

    Faktaruta

    IMG_3765

    Jakten på naturlig skjønnhet

    Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

    Therese Knutsen portrett

    Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

    Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

    christian1

    Usikre tider i boligmarkedet

    Det er få markeder som svinger like mye som boligmarkedet.

    Arkiv