172032mm,172032..m.172032172032nnn172032,172032,,172032...172032..b.172032.nn..

Her har gjestene det godt!

AMJ Gruppen ble etablert i Bodø i 1998, og selskapet består i dag av en rekke ulike virksomheter innenfor restaurantbransjen. De har franchiserettighetene til Peppes Pizza og Burger King i Nord-Norge, og er de beste i klassen innen restaurantnæringen der konseptutvikling, drift, markedsføring og regnskap står i fokus.


Bak selskapet står hovedaksjonæren, eieren og gründeren Alf Mangor Johannessen. Bransjemagasinet fikk en interessant prat med en fremtidsrettet, seriøs og positiv bedriftsjef, som har begge beina godt plantet på jorda.


– Som bedriftsjef er det viktig å ha en ordentlig og redelig opptreden, det skaper tillit. De mange leitakerne jeg forholder meg til i hverdagen har vært viktig for meg, og det har vært viktig for meg å opptre ordentlig. Skal vi gjøre noe, skal vi gjøre det skikkelig. Uansett hva det gjelder, fastslår den pålitelige eieren.


172032mmmm,


Johannessen vokste opp med foreldre som jobbet ved SAS-hotellet i Bodø. Gjennom årene har han vært ansatt i Rica-kjeden, vært hotellsjef på Norefjell som 22-åring og jobbet for Norrein Gruppen. I 1998 sørget han og en partner for å få Peppes Pizza til Bodø. Etter hvert kom behovet for å starte noe eget.

Som person er Johannessen positiv, engasjert, idérik, har et godt overblikk og er en god lytter. Han er også faglig interessert i det han holder på med, og er glad i mennesker. Med glimt i øyet kaller han seg selv utålmodig, og vil helst at ting skal skje fort. Alt dette har vært nyttige og gode egenskaper som har bragt AMJ Gruppen dit de er i dag. I AMJ Gruppen jobber det cirka 400 medarbeidere, og hovedkontoret ligger i Bodø - der det hele startet.


172032


Felles for restaurant-konseptene til AMJ Gruppen er at de fokuserer sterkt på service og at kundene skal få spise god mat og kose seg i en trivelig atmosfære. Restaurantene skal by på mersmak og gi gjestene lyst til å komme tilbake. I tillegg til Burger King og Peppes Pizza – merkenavn som de fleste kjenner godt, står AMJ Gruppen bak Bryggerikaia i Bodø, Du Verden som har restauranter i Svolvær, Alta og Hammerfest, samt den populære storstua Tavernan på Youngstorget i Oslo, som kan skilte med en helt unik pizza ved navn «skorpe» og andre spennende matretter i en rustikk atmosfære.


– Bryggerikaia åpnet dørene på starten av 2000-tallet. Du Verden kjøpte jeg opp og videreførte sammen med lokale eiere, noe som egentlig er grunntanken bak hvordan AMJ Gruppen jobber. Vi har ideer og ser muligheter, og jobber fortrinnsvis sammen med lokale eiere. Det har vært en suksess. Dette er vi veldig opptatt av, og særlig i små byer er det viktig at lokale krefter får etablert seg.


172032..b.


Selv foretrekker Johannessen en god biff med en god bernaisesaus, og ovnsbakte poteter med en god vin til. Han er absolutt ingen matsnobb, men legger vekt på at maten som serveres på hans restauranter skal være variert og av særdeles god kvalitet.

Store dimensjoner
De mange restaurantene til AMJ Gruppen har mange munner å mette. Dimensjonene er store, noe statistikken over hvor mye mat som fortæres årlig på AMJ Gruppens restauranter, viser tydelig.


– Vi selger cirka 25 tonn tørrfisk i året! Vi selger opptil 10 tonn lutefisk i desember, vi har 35 tonn med såkalt ferskfisk, og vi selger 10 tonn klippfisk og opp mot 15 tonn skalldyr i året. Verdiene tar vi opp fra havet, og foredler de ut på restaurantbordene, forteller Johannessen.


172032mm,


Dessuten tyder statistikken på at nordlendinger er svært glade i pizza, for hos Peppes Pizza i Nord-Norge fortæres det hele 450 000 pizzaer i året. Til pizzaene går det med 100 tonn ost, 35 tonn storfe og 40 tonn rømmedressing. Smak litt på det, du!

– Men det som er aller viktigst for meg og mine partnere er å ha gjestefokus. Det gode vertskap kommer først, og vi skal skape stemning, levere kvalitet, ha det rent og fint, og ha et godt miljø.

Den driftige gründeren har et mål om å åpne flere restauranter, og ser lyst på fremtiden. AMJ Gruppen er veldig stolte av merkevarene sine, og ønsker å videreutvikle sine egne konsepter Tavernan og Du Verden.


172032nnn
– Jeg skal fortsette å ha det gøy og stå på for meg, mine partnere og ikke minst mine gjester, og jeg skal jobbe hardt for å fortsette å skape vekst, slik at vi får flere restauranter rundt omkring i Norge. Min mening er at uten disse restaurantene hadde byene vært fattigere. En by uten gode restaurant-konsepter er en litt kjedelige by å komme til, konstaterer Johannessen.

Les mer...

2017-08-15 12.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv