173026NY173026NYY173026NYYY173026NYYYY

Her er knutepunktet i Nord-Norge

Om noen år vil Marmorbyen Fauske ha et nytt spektakulært hotell på hele 22 etasjer. Dessuten er flere spennende prosjekter i emning.

Fauske Næringsforum ble stiftet i 1986 og har i dag rundt 180 medlemsbedrifter i Fauske og Sørfold. Fauske Næringsforum har et sterkt fokus på rammebetingelser for næringslivet samt å skape aktivitet, som de har jobbet aktivt med i 30 år. Med aksen E6 nord/sør og RV 80 til Bodø samt RV 77 over Graddis til Sverige, er Fauske både et nasjonalt og internasjonalt knutepunkt. I tillegg er det containerterminal knyttet til Elkem Salten i Sørfold knyttet mot Europa.


Ved årsskiftet vil utbyggingen av Fauske Godsterminal stå ferdig. Økningen av containere over Fauske har hatt ei stor økning de siste årene, og sammen med Narvik er Fauske en av de største terminalene i Nord-Norge. Daglig leder Nils-Ole Steinbakk sier at Fauske som knutepunkt for gods har vært prioritert de siste årene. Årlig arrangeres en Samferdselskonferanse, som er blitt en viktig arena for politikere og næringslivet.


I sentrum planlegges det bygging av nytt hotell.  Dette vil sikkert utløse nye prosjekter, og man ser for seg muligheten til å knytte kulturhus til hotellet.


Wennberg Fiskeoppdrett er en stor aktør innen oppdrett og er en del av Salten Aqua. I tillegg finnes store entreprenører innen bygg og anlegg – mekanisk industri. Salten Kraftsamband er den største produsentene av energi i Nord-Norge. Sammen med Fauna KF som er kommunens utviklingsselskap jobbes det for å få opparbeidet og ferdigstilt tomter for nye etableringer.


Det er en stor økning i bygging av nye boliger - som igjen gjør at folketallet øker. Fauske Næringsforum ser positivt på utviklingen i Fauske og Saltenregionen.

Les mer...

2017-08-25 15.00

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    • Fauske Næringsforum
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv