173049ikjuhygt173049173049ejoasa173049eoja173049lek173049p173049peøk173049poik173049pøds173049øl

Dette er fremtiden i bilmarkedet

KA Bilpartner AS i Mandal har et rikt modellutvalg å tilby både familier og firma. Med sine fire merker og spennende modeller, dekker de både privatmarkedet og næringslivet med person- og varebilsortement, 4X4, el-biler og hybrider.

I tillegg til å være autorisert merkeforhandler for Suzuki, Citroen, Isuzu, og Jeep, har de et stort og variert utvalg bruktbiler i de over 1000 kvadratmeter store utstillingslokalene.


KA Bilpartner AS i Mandal ble etablert i 1993. Firmaet har 15 ansatte, og utfører service, EU-kontroll, reparasjoner og karosseri/lakkarbeid på alle merker, har butikk og verksted sentralt plassert i Langgata på Malmø i Mandal, mens bilskadesenteret ligger på Jåbekk industriområde like øst for byen. Det er en rikholdig modellpalett daglig leder Rune Danielsen og selger Rune Syvertsen kan vise frem, både av nye og brukte biler i spennende modeller til familier og næringsdrivende.


173049pøds


Bare Citroen har et bredt utvalg av modeller for enhver smak med et bredt spekter av varebiler med 2 og 4-hjulsdrift i alle varianter og størrelser med serviceintervaller på opptil 48000 km, og 250 000 km /5 års nybilgaranti.


Med ny teknologi på trappene, er elbiler et attraktivt alternativ for private og bransjemarkedet. 


– Mange er usikre på hva de skal gjøre og hvilke løsninger som kommer, og akkurat nå er det en veldig utvikling på el- og hybridbiler. Ny batteriteknologi kommer, blant annet såkalte solid state-batterier som blir betydelig billigere, har lengre rekkevidde og kortere ladetid. Et godt eksempel er dessuten Suzukis hybridløsning, hvor elektromotoren er bygd sammen med bensinmotoren og hvor batteripakken er plassert under førersetet. Det gir vekt- og plassbesparelse, lavere drivstofforbruk og lavere bilpris på grunn av mindre beskatning.


173049ejoasa


Nye Vitara S og S-cross Suv, er også biler som passer bra for norske forhold; nye og drivstoffgjerrige bensinmotorer med minimale utslipp, 4x4 og masse utstyr, gir mye bil for pengene. Sist og ikke minst er de kåret som de sikreste bilene i sin klasse i Euro NCAP.


Suzuki leverer 4x4 som standard på sine modeller, kan Danielsen fortelle.


Han viser frem Citroen Berlingo, som finnes i to forskjellige lengder, med manuell og automatgir, og som elektrisk varebil.


En typisk håndverkerbil er dessuten Citroen Jumpy. Den fås nå i tre lengder, samt som pick up og med et utall av motorkombinasjoner, fra 95 hk til 180 hk. Jumpy har 5 år/200 000 km garanti.


173049


– Serviceintervallet på den litt større Jumper er 48 000 eller to år, og garanti 5 år/250 000 km. Det gir lave og oversiktlige driftskostnader for firmaer. Alle varebilmodellene fra Citroen kan leveres med firehjulstrekk. En annen aktuell bil for entreprenører og andre næringsdrivende er pickupen Isuzu D-Max. Den har alt av utstyr, ryggekamera og blant annet en tilhengervekt på 3,5 tonn, noe som er høyest i klassen. En flott, røff SUV er dessuten Jeep Wrangler, som kan leases og leveres med grønne skilter, forteller han.


Elbiler er fremtiden

Med stadig større markedsandeler av elbiler blir det også flere som velger elektrisk som eneste bil i husholdningen. Ladestasjoner blir mer utbredt, og på 20 minutter lader du 80 prosent på flere av utgavene. Både Suzuki og Citroen kommer for øvrig snart med modeller med neste generasjons batteripakker som skal ha en rekkevidde på over 500 km.


173049ikjuhygt


– For mange er også hybrid en god løsning. Vi har nå levert 16 stykker Suzuki Ignis til hjemmesykepleien i Mandal kommune, og de er kjempefornøyde. Da får de en bil som er utrolig miljøvennlig å kjøre og som kommer frem under alle forhold. For dem som ønsker en litt mindre og lettkjørt bil, er både Suzuki Ignis og Suzuki Swift et flott alternativ.

En annen trend er at folk ønsker seg en høy bil som er lett å komme inn og ut av, og i høst kommer Jeep med den helt nye Jeep Compass, en eksklusiv SUV på størrelse med VW Tiguan, med kraftige bensin- og dieselmotorer på 170 hestekrefter og fullspekket med utstyr.


173049øl

Fra Citroen kommer Citroen C3 Aircross; SUV-utgaven av C3. I løpet av 2018 kommer også storebroren C5 Aircross SUV. Begge er typiske familiebiler med høy bakkeklaring og lett inn- og utstigning.


I den store bruktbilutstillingen er det alltid et stort antall biler inne i enhver prisklasse, og med annonsering over internett leverer de biler over hele landet. Selv om mange kjøper bruktbil privat, er det en stor trygghet å vite at bilen er gjennomgått av et merkeverksted.


Med en ny bilskadeavdeling på 800 kvadratmeter, som tar alt av karosseri- og lakkskader, dekkes alt av kundens behov.


Og legger du turen innom utstillingen, kan du få se selve juvelen i høstens nybilsamling: Jubileumsutgaven av Jeep Grand Cherokee, med startpris på over 1 million.

– En fantastisk bil, med vanvittige kjøreegenskaper og fremkommelighet. 20 eksemplarer av jubileumsutgaven er tatt inn til Norge – her står det én av dem, smiler Danielsen.

Les mer...

2017-09-25 13:45

193019w3

Fordelene med rumensk arbeidskraft

Artikkel Bemanningsfirmaet Arctic Resource AS leier ut rumensk personell til verksted- og verftindustrien. – De har en stor arbeidsmoral, og er et redelig og stolt folkeslag.
193020w2

– Når du står der helt hjelpeløs, så kommer vi!

Artikkel Når skaden er skjedd: Forsikringsselskapets øyne og ører bistår med spesialisthjelp og dokumentering av skader. – Vi er hjelperne; en profesjonell hånd å holde i.

  Kontaktinformasjon

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv