859826_10151446130444411_1180561002_oimg_0371-e1455272164643-2000x700web

Losby Gods - en reise i tid og tradisjoner

Når du skrider over dørstokken til Losby Gods entrer du en verden hvor historie og tradisjoner møter kultur og atmosfære. Enten du kommer for et helgebesøk med din kjære eller er på kurs med kolleger, så får du gode opplevelser med mat og drikke i fantastiske omgivelser.

– Losby Gods skal være et sted hvor man som gjest føler at man kommer hjem. Her skal man bli tatt godt i mot med varme og omtanke fra engasjerte ansatte. 


Det sier Marianne Frilseth, markedsansvarlig ved Losby Gods på Finstadjordet. I dag fungerer godset som et kurs- og konferansehotell, og huser i tillegg alle typer selskaper som bryllup, konfirmasjoner, jubileer og barnedåp. 


Historien går tilbake til 1850 da Meyer familien, med Jacob Meyer og hans to sønner Thorvald og Lorentz Meyer bestemte seg for å oppføre godset. Det skulle benyttes som et jaktslott hvor de kunne invitere til rekreasjon og representasjon for hovedstadens elite, deriblant Kong Haakon.

Kathrine og Lorentz Meyer Boeck fikk Losby i bryllupsgave da de giftet seg i 1893. Det nye godseierparet ledet godset inn i en storhetstid som skulle vare i mange tiår! Selskaper, festligheter, overnattingsgjester, friluftsliv og nydelig mat. I 1985 ble så Losby Gods kjøpt av familien Fjellheim som brukte 12 lange år før tillatelse ble gitt til å bygge om og renovere huset. 


– I dag er godset fullstendig restaurert, og godsbygningen fra 1850 er satt tilbake til slik det var i gamledager med alle sine unike stuer og saler. Hotellet har i dag 70 værelser med høy standard, hvorav 20 deluxe-værelser og 5 suiter. Haakon suiten er vår brudesuite, og er det eneste værelset som ligger i gamlegodset. Vi har også 16 møte- og grupperom med plass for 4 – 170 personer, alle med dagens krav til teknisk utstyr. 


Som gjest kan du nyte kortreist mat av høy kvalitet i hotellets restaurant. Du kan ha et privat selskap i Meyersalen, eller innta et måltid i vinkjelleren som har plass til 18 personer. Her har vi ofte også smakinger av alt fra vin og sjampanje til konjakk og øl. Ønsker du å trimme av noen kalorier under oppholdet, har du muligheten til å spille golf eller ta deg en tur i Østmarka, som omkranser godset på alle kanter.  


– Sammen med samarbeidspartnere arrangerer og legger vi opp til aktiviteter for grupper. I området rundt godset er det flott natur, og man kan låne sykler eller bade og padle i kano på Mønevann. Om vinteren har vi kanefart og skiløyper rett utenfor døren. Innendørs tilbyr vi “Romantikk på godset” hver fredag og lørdag, og “Herregårdsmord” går av stabelen tre ganger i året. Da lager profesjonelle skuespillere et plott som gjestene skal være med på å løse.


– Mange av gjestene våre forteller at pulsen senker seg flere hakk når de kommer hit, for her finner de en rolig og fin atmosfære helt uten stress, avslutter Marianne Frilseth.

Les mer...

2016-09-15 13:45

173037pldesw

Ved denne skolen er du garantert lærlingeplass etter utdanning

Artikkel Fauske videregående skole har et rikholdig utvalg av linjer både innenfor studiespesialisering, bygg-, klima- og energifag samt restaurant- og matfag. I moderne nybygg tilbys ikke bare høy kompetanse innenfor...
173046

Motorsykkelfantast? Da er dette nettbutikken for deg!

Artikkel Forkjærligheten for tohjulinger sitter i veggene til EC Ride AS i Lillestrøm. Innehaver og entusiast Markus Røstvang åpnet dørene i april i fjor.

  Faktaruta

  Uten-navn-1s

  Passion 4 Baking

  Med kjærlighet som den viktigste ingrediensen


  puff_Matej Kastelic

  Event.no

  Et vellykket arrangement

  Arkiv