164016 BS164016 BS1164016 BS2164016 BS3164016 BS4164016 BS5

Med stein blir drømmekjøkkenet til

Det hele startet med en stabel steinplater og en manuell slipemaskin på midten av 90-tallet. Kunnskapen og lidenskapen for stein har Martin Aase videreført i Bryne Steinindustri. Firmaet så dagens lys i 2012, og har spesialisert seg på levering av unike benkeplater til kjøkken. Men med et såpass allsidig materiale, er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan lage. Og de steingale jærbuene tar utfordringer på strak arm.

Aase er daglig leder og deleier i Bryne Steinindustri. Sammen med sine fire ansatte flyttet han i høst inn i nye, store lokaler i Vesthagen 1. Interessen for stein fikk han og broren fra faren, og sammen begynte trioen å levere kjøkkenbenker i stein i 1996. 


- På en messe i Italia fant vi en manuell slipemaskin, og så dro vi til Danmark med lastebil for å kjøpe steinplater. Kort tid etter leverte vi vårt første kjøkken. Deretter gikk vi til anskaffelse av en litt mer avansert maskin, og etter hvert bare ballet det på seg, forteller han.


Etter å ha gjort det svært bra gjennom store deler av 00-tallet, la brødrene ned driften i 2011. Året etter etablerte Aase Bryne Steinindustri, og i dag eier han firmaet sammen med to andre. Bærebjelken i produksjonen er de tre hovedproduktene granitt, kompositt og DEKTON. 


- DEKTON er en serie unike produkter som kom til Norge for få år siden. Dette har vært et produkt som har vært en stor utfordring for mange norske bedrifter å bearbeide. De fleste i Norge ønsker ikke å bearbeide det, men får det ferdig produsert fra Spania. På dette feltet tok vi sats, og begynte å teste ut metoder for bearbeiding. Noen mislyktes først, men vi jobbet med å finne løsninger. I dag får vi det til, selv om det kanskje gjøres på en litt tungvint måte. Vi har krummet nakken og jobbet hardt for dette. Sammen med en annen aktør i Haugesund har vi blitt ledende på dette i landet.


Fordelene med produktene til DEKTON er mange. De tåler opp mot 800 grader, og er ripefrie. Man kan skrive på flatene og enkelt vaske det av. Man kan få det levert helt ned i 8 mm tykkelse, og materialet kan brukes utvendig på fasader til bygg. I motsetning til kompositt er det også UV-bestandig. 


- Kundene våre er hovedsakelig kjøkkenforhandlere, men vi har også noen privatkunder.  

Da har de ofte vært hos en kjøkkenforhandler først, og fått tegnet et kjøkken. Så kommer de til oss og ønsker en løsning på dette. Da gir vi et tilbud ut i fra tegningen. Om kunden etterpå ønsker å gjøre en bestilling, gjør vi hele jobben fra A til Å. Når kjøkkenet er montert, drar vi hjem til kunden, tar mål av vegger og ser på plassering av det som skal inn i kjøkkenet. Utfordringen er å tilpasse det best mulig til veggene på kjøkkenet uten å skade noe. Skulle uhellet allikevel skje, så ordner vi opp i det, sier Aase kontant.


Man kan få tak i et enormt utvalg av farger og forskjellige typer av steinplater. Hos Bryne Steinindustri prøver de å se an hva som blir etterspurt og hva folk vil ha. I stedet for å kjøpe inn store mengder som ender opp nedstøvet på et lager, klarer de på denne måten å holde prisene nede. Og er det noe de klarer å presse enda lenger ned, så er det leveringstiden. 


- Det er den korte leveringstiden som gjør oss så konkurransedyktige. Ofte er dette også grunnen til at vi slår våre utenlandske konkurrenter. Disse har nemlig vanligvis en leveringstid på 3-4 uker, mens vi har gått hardt ut og prøver å holde en fem dagers leveringstid, etter kontrollmåling. Det kan selvsagt skje uforutsette ting i perioder hvor det er veldig hektisk, men vi gjør vi aller beste for å holde fristen.


Kundene som kan nyte godt av dette kommer fra Sandnes og Stavanger, samt Egersund og Klepp, Time og Hå. For de som ønsker å ta en titt på de flotte produktene til Bryne Steinindustri, har de utstillinger i forskjellige butikker rundt om. Hos en kjøkkenforhandler i Stavanger har de for eksempel 10 utstillinger liggende i butikken.


Aase forteller at de etter oppstarten i mars 2012 gikk med overskudd allerede det første året. Fremover i tid ønsker han å videreføre og videreutvikle driften på dagens nivå. Før en eventuell ekspansjon er jærbuene avhengig av å utvide maskinparken med en ny slipemaskin. Dette er en stor investering, men alt ligger til rette for dette i nær fremtid. Og med sine store, flotte lokaler har de mer enn god nok plass til å ekspandere. 


- Jeg stortrives på jobben, og liker aller best utfordringer som krever at vi må gjøre noe litt annerledes. Man kan lage mye forskjellig i stein, så klart, og ikke bare benkeplater til kjøkken. Strengt tatt er det jo bare fantasien som setter grenser. Det er hard konkurranse, så det er egentlig bare små detaljer som skiller aktørene i bransjen fra hverandre. Vi føler at kundene våre er godt fornøyd med det vi leverer. En av styrkene våre er at vi aldri sier nei til noe før vi har prøvd. Vi prøver på det meste!

Les mer...

2016-11-15 12.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv