Det hele begynte med bestefaren til Hans Olav Bergby, som startet et slakteri i 1916. Slik ble kjøtt og pølser en viktig ingrediens i familiens liv, og i 1974 bestemte de seg for å åpne en rekke pølsekiosker.
— Etter hvert så vi større muligheter med hamburgere, så vi bygde den første hamburgerrestauranten her i Porsgrunn i 1984. Bergbys er en familiebedrift bestående av flere selskaper, men det er vel familierestaurantene og Bergbys sennep og ketsjup som de fleste forbinder med navnet, forteller Hans Olav.
Til å begynne med lot de seg inspirere av andre hurtigmatkjeder, men de siste årene har Bergbys startet å skille seg ut fra mengden. En måte å gjøre det på, er ved å bruke mer lokale råvarer.
— Vi har laget en serie vi kaller gourmetprodukter. Den har blant annet poteter fra Bamble som vi vasker og kutter selv, samt en Telemarksburger hvor både kjøttet, dressingen og brødet kommer fra Telemark. Ellers produserer vi mange av varene selv, med alt av kjøtt, dressinger, salater, dipper, kaker, softis og milkshaker. Å levere kvalitetsmat med fokus på næring og råvarer, det er vår visjon.
Enkelte av restaurantene holder også åpent fra kl. 07.00, og tilbyr frokost med et utvalg av økologiske produkter