142003NO-TrondVKant

Best på overflatebearbeiding

I 55 år har de forsynt både metallbearbeidingsindustrien og håndverkere med alt av maskiner og utstyr for overflatebearbeiding. Trond T. Wikant AS på Langhus er en betrodd aktør i en bransje som har opplevd store strukturelle forandringer.

Daglig leder Robert Larsen har vært i bedriften helt siden han var 20 år, og er også leder for datterselskapet Vincent Bommen AS. Han kan fortelle om en bransje som har endret seg mye opp gjennom årene.

  – At det har forandret seg mye handler ikke om selve produktene, men om at innkjøpene og kundene hele tiden er i bevegelse. Der det tidligere var mange små bedrifter som hadde sine spesialfelt, er de fleste i dag del av en kjede. Det er få frittstående importører igjen, og vi er én av de få, sier Larsen.
  Totalt er de åtte dyktige ansatte i Trond T. Wikant AS. Spesialiteten er det som på fagspråket betegnes som overflatebearbeiding, der Larsen og hans kolleger har en unik erfaring og kompetanse i å se løsninger.
  – Overflatebearbeiding er en mekanisk forandring av en overflate. Overflaten endres enten ved å slipe, skjære, børste eller sandblåse. Vi må kunne dette bedre enn andre aktører og vi må være konkurransedyktige på pris. Heldigvis er vi en liten organisasjon, egen import på alle varer og kan derfor tilby kundene gode priser, understreker han.
  På spørsmål om hvordan han ser for seg fremtiden, forklarer Larsen at norskproduserende industri allerede på 1990-tallet begynte å flytte produksjonen utenlands. Det er en trend som har fortsatt til i dag, og alt tyder på at det bare vil fortsette i årene som kommer.
  – Det blir stadig mindre og mindre manuell bearbeiding i Norge. Markedet blir mindre for hvert år, men det vil aldri forsvinne helt.

Til tross for nedadgående piler i markedet, har Trond T. Wikant AS opplevd en positiv utvikling også i det nye årtusenet. Opp gjennom årene har selskapet vært innom det meste av ulike problemstillinger på sitt felt. Det betyr at de er blitt spesielt gode på raskt å finne frem til gode løsninger. Slike egenskaper er selvsagt attraktivt for kundene.
  – Vi har en stabil arbeidsstokk med veldig lite utskiftning, og vi er opptatt av at det skal være hyggelig å kontakte oss. Selv om industrien på mange måter har skrumpet inn, har vi hatt en god utvikling de siste 10-15 årene. Det må vel bety at vi gjør noe riktig, da! Det gjelder å gjøre det beste ut av hver eneste telefonsamtale og hver eneste kontakt med kundene.

Les mer...

2014-09-15 13.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

  • Trond T. Wikant AS
  • www.wikant.no
  • Telefon:
    64 91 45 20
  • Adresse:
    Berghagan 5
    1405 Langhus
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv