Bygger for fremtiden

Trollvegg Arkitektstudio jobber for at Kristiansand kan bli en foregangsby for grønn og fremtidsrettet urban utvikling. En by hvor innbyggerne får muligheten til å bo og leve i bærekraftige, levende og funksjonelle omgivelser. Trollvegg bidrar med sin kompetanse innen grønn byutvikling i form av en rekke foredrag og forslag til løsninger til Kristiansand kommune, og håper at også andre kommuner tar kontakt.

Jo raskere vi begynner å bygge for fremtiden, jo bedre. Vi ønsker å være ledende innen ny kunnskap og teknologi, og innenfor bærekraftig byplanlegging og byggeprosjekter. Dette var grunnen til at vi etablerte Trollvegg Arkitektstudio. Det er mye kunnskap og mange dyktige fagfolk i Kristiansand, men byen ligger bak når det gjelder byutvikling og i bruk av ny teknologi og nye verktøy, forteller Michael Anders Befus, Trollveggs daglige leder.

  Kristiansand har den siste tiden vært gjennom storstilt utbygging, men tendensen har vært at byen blir stadig mer fragmentert. I Trollvegg ønsker de å bidra til en byutviklingsmodell som gir gode forhold for innbyggerne på både kort og lang sikt. Kvadraturen er Kristiansands stolthet, men dagens Kristiansand sprer seg raskere enn noen gang tidligere, og ligner mer og mer på en amerikansk bilby, med kontorbydeler, boligbydeler, handelsområder langs hovedveinettet. Byens evne til å vokse bymessig, til å tilby sterkere urbane kvaliteter som gjør at man kan konkurrere om arbeidskraft også om 30 år, står på spill, påpeker Torstein Vehusheia, Trollveggs faglige leder. Nå må vi bygge urbant og i kontakt med havet; vi må blande boliger, kontorer, service- og handelsfunksjoner.

I Trollvegg har vi samfunnsengasjement, og vi har kompetanse som vi ønsker å dele. Det er enorme samfunnsmessige gevinster dersom vi kan bygge byer og tettsteder som bidrar til redusert bilbruk, samtidig som vi kan fremme identitet og stedskvalitet med å bygge steder med rommelige kvaliteter.
  Trollvegg legger opp til bruk av fremtidsrettet teknologi og miljøvennlige byggematerialer. Arkitektkontoret står bak en rekke energieffektive hus. Samtidig er de opptatt av at byggets form og uttrykk går godt til lokaliseringen. Det omfatter blant annet aktiv og kreativ bruk av sunne materialer, som for eksempel massivtre, som bidrar til byggets miljøprofil.
  Nå jobber vi på Mandal Videregående Skole, Tingsaker Skole og diverse barnehager, og vi jobber på private prosjekter som ulike reguleringsplaner, leilighetsbygg og villaer. Vi henvender oss til både privatkunder og bedrifter, og har fokus på fagkompetanse i alt vi gjør. Fra A til Å. Planlegging, reguleringsplaner, småprosjekter, konsept- og idéutvikling, eneboliger og store kontor- og næringsbygg.

Gjennomgangsmelodien er hele veien at man skal tenke miljøvennlig og bærekraftig. I Trollvegg bruker vi gjerne ny teknologi, og er ikke redd for å tenke nytt. Riktig byplanlegging og god arkitektur er viktig for ethvert samfunn, understreker Befus og Vehusheia.
  Det er viktig å tenke helhetlig og langsiktig. I årene fremover skal vi holde tritt med en teknologi som forandrer seg raskt, samtidig som folk skal fortsette å bruke oss. Trollvegg ønsker å være en ettertraktet bedrift, og ikke bare fordi vi tegner fine bygg, men også fordi vi yter god service og ivaretar kundene våre.

Les mer...

2014-09-16 10.30

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv