142061NO - Avfallskameratene

Din venn i avfallsnøden

Bilene fra Avfallskameratene AS er mer eller mindre konstant på veien. De sørger for at bedrifter og andre næringskunder blir kvitt avfallet sitt raskt og problemfritt. Nettopp det blir bare mer og mer aktuelt for firmaer som ønsker seg enkle løsninger og en sterk miljøprofil.

Hans Olav Askevold og en kollega etablerte Avfallskameratene AS i Larvik i 2001, og har hatt en spennende utvikling siden da.
— Opprinnelig drev vi med husholdningsrenovasjon og avfall fra vanlige privatkunder. På det meste hadde vi 13 biler og 16 ansatte på farten. I dag er vi en liten, men stabil gjeng med fem fast ansatte og en deltidshjelp. Nå driver vi kun med innhenting av avfall fra næringskunder og bedrifter. Det kan være alt fra elektro og papp til restavfall. Vi reiser rundt og henter avfallet med forskjellige typer biler.
Bilparken består av fire kjøretøy som firmaet eier selv, samt at de har én bil på leasing. Kunden er Norsk Gjenvinning.
— Det fungerer slik at vi får oppdragslister fra dem, og så kjører vi ut på oppdrag til deres kunder innenfor ett bestemt område. Det er hovedsakelig i Larvik og Sandefjord, samt noe i Skien og Grenlandsområdet. Bransjen er tøff, for alt er basert på anbud. Når vi vinner en anbudskontrakt, varierer det hvordan vi går frem. For Norsk Gjenvinnings del, er det alt fra el-retur til mottak av farlig avfall. Alt dette er igjen delt opp i forskjellige konsesjoner for avfall, forklarer Askevold.
Renovasjonsbransjen kan også være en utfordring med sine stadig nye forordninger innen HMS. Avfallskameratene AS er ikke bare underlagt Norsk Gjenvinnings HMS, men er i tillegg pålagt å ha sitt eget HMS-system.

— Så langt har det gått veldig bra, og vi har fått mer enn nok av jobb. Målet videre er å fortsette i den tralten vi er inne i nå, og forhåpentligvis er vi fortsatt en stabil arbeidsplass om tre år. Jeg har drevet større før, men trives med dagens situasjon, for med en såpass stabil og dyktig stab er det egentlig bare moro! Det ligger en lojalitet i bunnen som jeg håper går begge veier, sier Hans Olav.

Les mer...

2014-09-15 15.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

  • Avfallskamratene AS
  • Telefon:
    913 237 54
  • Adresse:
    Nansetgata 91, 3271 Larvik
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv