133063silsethsten

Fremtiden er formet i stein!

Begrepet familiebedrift må ha blitt oppfunnet på grunn av Silseth Sten AS på Eide på Nordmøre. Den tradisjonsrike bedriften har røtter helt tilbake til starten av 1900-tallet, men er i dag både moderne og opptatt av å henge med på utviklingen.

Det var Iver Rasmussen Eide som la grunnlaget da han hjalp til med å bygge opp Ålesund etter bybrannene i 1904 med marmor han fant i fjellet. Silseth Sten AS ble etablert i 1986, etter at familiefirmaet Råblokk- og monumentindustri ble delt i de to, og det er Ivers oldebarn Kjell Ståle Silseth som i dag sitter som daglig leder.

– Jeg vokste opp i denne bransjen, og hjalp faren min fra jeg var 12 år. I dagens stab på seks ansatte har vi flere steinfagarbeidere, og det er begravelsesbyråer som er hovedkundene våre. I tillegg leverer vi en del stein til gulv- og veggkledning på bygg, og der retter vi oss mest mot monteringsfirmaer på østlandet, forteller Kjell Ståle.

Av produkter går det mye på gravsteiner og bygningsstein til bedrifter, samt noe til kjøkken og kjøkkenbenker for privatpersoner.
– Vi jobber konsekvent med granitt, for det er en sterk stein som tåler det harde klimaet i Norge med frost, vær og vind. Der jobber vi med forskjellige granitter og gneiser, og importerer steintyper fra både India, Afrika, Sverige og Finland for å møte etterspørselen fra markedet. Det finnes egentlig ingen begrensninger med stein som materiale, og man kan gjøre det meste, smiler han.

Silseth Sten AS har investert i flere nye maskiner de siste årene for å ligge i forkant av utviklingen, og har både store sager og CNC-styrte maskiner i sortimentet.
– Det er et mål å henge med på utviklingen, så vi reiser på en del messer i Europa for å hente idéer og inspirasjon. Styrken vår er at vi skiller oss litt ut med egen og kreativ design, og i forhold til kundene er vi en ærlig og pålitelig leverandør som leverer i rett tid. Vi får stadig positive tilbakemeldinger fra fornøyde kunder på at vi gjør en god jobb.

Les mer...

2013-10-17 16.00

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv