132076consto

Nye løsninger for HMS og KS i byggebransjen

Det er en rekke store HMS-utfordringer i byggebransjen. Men det finnes også en rekke metoder og verktøy for å håndtere utfordringene. Byggentreprenøren Consto AS er en norsk pioner på feltet, med et sterkt fokus på HMS og kvalitetssikring i alle ledd.


En USB-penn var alt byggherren mottok av FDV-dokumentasjon (forvaltning – drift – vedlikehold) etter ferdigstilling av Jekta Storsenter i Tromsø. Det var nemlig et krav fra byggherre at det skulle være papirløst, og Consto AS leverte med glede.
- Hovedkontoret vårt er i Tromsø, men foruten om det har vi døtre i Surnadal, Ålesund, Bergen og Oslo. Her i nord har vi også kontorer i Kirkenes, Narvik og Bodø, sier Gunn Irene Andersen.

Hun er ansvarlig for HMS og kvalitetssikring i Consto AS, og kan fortelle om en rekke tiltak og systemer innen HMS og KS som benyttes i selskapet. Blant annet er avfallshåndtering et sentralt område.
- Byggebransjen er en stor produsent av søppel. Men vi oppretter en egen søppelstasjon på anlegget som deles inn i ulike fraksjoner med egne containere. Der kildesorterer vi glass, plast, tre, stål – også har vi en samlepost for restavfall, som vi bruker minst mulig. Vårt siste store prosjekt Jekta Storsenter i Tromsø, har en sorteringsgrad på hele 92 % inklusive gjenvinning av betong.

Når kiloprisen for levering av usortert avfall dessuten er langt høyere enn for sortert, er det også en løsning som er gunstig økonomisk.
Like viktig og kontroll på stoffene og produktene som benyttes av Consto AS og dets underleverandører. Bruk av det elektroniske verktøy som coBuilder og ECOprodukt innebærer at man har full oversikt innholdet og miljøfaktorene i det man bruker.

- Vi vurderer også en elektronisk løsning for avvikshåndtering som skal ivareta absolutt alt av avvik. Det genererer rapporter som gjør at vi kan hente ut miljøgevinster, og det blir også mindre papir når vi registrerer avvikene elektronisk, understreker Gunn.

Når har dessuten norske byggeleverandører tatt i bruk nye og unike verktøy for elektronisk informasjonsutveksling om varer. Det gir økt kvalitetssikring og sørger for lavere miljøbelastning knyttet til transport, retur, feilvarer. Så mulighetene er mange.

Les mer...

2013-05-29 15.45

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

  • Consto
  • www.consto.no
  • Telefon:
    77752700
  • Adresse:
    Sjølundveien 4
    9291 Tromsø
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv