143056

Oslos hvite perle

Mellom trærne oppe i Ekebergåsen ligger en av Oslos fremste kulturskatter. Ekebergrestauranten er Norges flotteste funkisbygg, med en beliggenhet de færreste kan matche. Men restauranten er også en levende møteplass, både for gjester til lunsj og middag, og for deltakere i alt av arrangementer og selskaper. Reisetiden fra Oslo sentrum er på bare 10 minutter.

Men elv om avstanden er liten, er kontrasten til byens og hverdagens mas og kjas enorm. Med en tur opp til Ekeberg finner folk et fristed. Et fristed som gir all verdens rom både for hygge og sosialt samvær, og for inspirasjon og nye tanker.

Det har gjort Ekebergrestauranten til en yndet arena for bedriftsarrangementer, lagbygging og representasjon, i tillegg til de små og store markeringene i livet som bryllup, dåp, konfirmasjoner, bursdager, frierier eller være seg en romantisk middag for to.

– Det er på et sted som dette at de beste og frieste ideene kommer. Det handler om å komme seg ut av hulen. Mer og mer skjer i en virtuell anonymitet. Da blir det personlige møtet – og den sosiale delen det medbringer – viktigere og viktigere, forteller daglig leder Konstantin Zimmermann.

Sammen med gode kolleger forvalter han en stolt arv. Ekebergrestauranten ble bygget på slutten av 20-årene, etter tegninger av arkitekten Lars Backer. Da var tanken å sørge for et alternativ til Oslofolk som ikke hadde tilgang til hytte på fjellet eller ved sjøen. Siden den gang har funkisbygget fylt ulike roller, blant annet som et av hovedstadens mest populære dansesteder, før det ble stengt som følge av langvarig forfall i 1997.

Da tok Christian Ringnes grep. Etter omfattende restaurering ble Ekebergrestauranten gjenåpnet i mars 2005. Og åtte år senere fikk området enda en attraksjon, med åpningen av Ekebergparken.
   
– 26. september 2013 var det en storstilt åpning av parken. Den er unik i verden. Her kan du røre på en Salvador Dalì, og en Auguste Rodin. Og det er en park som ikke er statisk, men som er organisk, som forandrer seg. Parken gir liv til hele området. Så det er en stor gevinst for Oslo, for Ekeberg og for Ekebergrestauranten, sier Zimmermann.

Kanskje blir det på sikt også taubane opp – og kanskje vil gjestene på Ekebergrestauranten bli tilskuere til at et nytt Munch-museum reiser seg nede i Bjørvika. For ingen kan matche utsynet over by og fjord som du får herfra. Det første Zimmermann gjorde da han ankom som nytilsatt daglig leder, var å installere et webkamera som tok opp panoramautsikten fra restauranten. Bildene liveoverføres på nett.

Likevel er Ekebergrestauranten bare en snartur unna.

– Til Ekeberg er det 13 minutter med trikk fra sentrum. Så det er ikke langt fra byen, samtidig som du også får en følelse av å være ute av byen.

Uteserveringen har plass til over 300 gjester, og i hovedrestauranten i første etasje er det 220 plasser. I andre etasje ligger bankettavdelingen, som huser både egen feststal med plass til 180 personer, samt peisestue med plass til 50 og et utsiktsrom med plass til 30. På toppen av det kommer en flott veranda som Zimmerman bruker til fine dining i juni, juli og august, samt et chambre séparée til 12 for mindre møter og middager.

– Vi kan ha store selskaper der hele huset leies ut, med opptil 12-1300 gjester. Vi har cocktailparty, fashion show, utekino på stort lerret, konsert. Mulighetene er nesten ubegrensede. Til kurs- og konferanse har vi alt av fasiliteter og teknisk utstyr.

Samtidig er mat og drikke selvsagt en viktig ingrediens i ethvert besøk. Kjøkkenet på Ekebergrestauranten ble renovert i 2011, og kan i dag by sine gjester på stort og smått, fra en varm kopp kaffe til en seksretters middag. Menyene skreddersys i henhold til sesongen, men kan også tilpasses ønsker og behov ved arrangementer.

Bak det hele står en dedikert stab, som legger sin stolthet i å legge alt best mulig til rette for gjestene på Ekeberg.

– Det er en stor ære å være daglig leder av Ekebergrestauranten, den hvite perle av Oslo, fastslår Konstantin Zimmermann.

Les mer...

2014-11-27 10.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv