Skreddersydd kosthold

Vi har alle antistoffer i blodet, som motvirker skadelige ting vi får i oss. Men antistoffer kan også reagere på ting som i utgangspunktet er harmløse. Da har vi det vi kaller matintoleranse. Det kan gå på en rekke ulike matvaretyper, og kan resultere i en rekke ulike symptomer. Men gjennom «Eksakt mat» kan du identifisere hva du eventuelt ikke tåler, og få et skreddersydd kosthold tilpasset dine behov.


- Vi ser at når antistoffmengden i blodet er høy, er også betennelsesreaksjonene i kroppen høye. I en studie fra 2009 tok man blodprøve og la om kostholdet til 5000 pasienter, der alle hadde kroniske betennelsesreaksjoner. 75 % merket en stor endring innen fire uker, forteller primus motor Mike Dongelmans, som har bakgrunn som osteopat og fysioterapeut.

Gjennom Eksakt mat tilbyr han en fingerstikkprøve man selv kan ta hjemme. Prøven sendes så til et laboratorium for analysering. På bakgrunn av analysen får du så tilbakemelding fra kostholdsveileder for hvordan du best kan legge opp kostholdet for å oppnå bedre helse. Det med andre ord både enkelt og effektivt.

- Også har vi leger og terapeuter i både Norge og Sverige som tar disse testene på klinikkene sine. Fellesnevneren for pasientene er at de har kroniske betennelsesreaksjoner. Luftveisplager, fordøyelsesplager, leddgikt, artritt, fibromyalgi.

Mike opplever at mange av de som tar kontakt, er folk med kroniske lidelser som har fått lite tilbake for besøk hos leger og på sykehus. Men etter fire til seks uker med skreddersydd kosthold, merker folk fremgang.

- Vi kaller vårt opplegg ”Eksakt mat”, og det betyr at frokosten du skal spise kan være helt annerledes enn frokosten jeg skal spise. Det avhenger av antistoffene i blodet, og det varierer fra person til person, understreker Mike.

Han ser også et stort potensiale i bedriftsmarkedet. Det er hevet over tvil at det er lønnsomt bistå ansatte med kroniske plager, og Eksakt mat gir et meget godt utgangspunkt dersom man ønsker å tenke forebyggende og ta vare på verdifulle kolleger.

Les mer...

2013-05-29 14.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv