Smykkekunstnerne

Donna Holdroyd lager smykker for alle. Men hennes smykker er også helt spesielle. I Donnas Smykkegalleri i Oslo holdes håndverkstradisjonene og fagkunnskapen i hevd. Sammen med sin kollega Magdalena, lager Donna smykker som skal bæres med glede.

– Det var Øyvind Modahl som startet verkstedet her på 60-tallet. Han var en original gullsmed, og en fagmann til fingerspissene. Han har lært meg mye av det jeg kan, forteller Donna.

Hun er opprinnelig fra Australia, men har vært bosatt i Norge siden 1972. I 1975 begynte hun å jobbe for gullsmedmester Modahl. Selv er Donna er utdannet steinsliper, gemmolog og gullsmed, og på starten av 80-tallet overtok hun virksomheten hun var ansatt i.

Dermed var Donnas Smykkegalleri etablert. 

– Vi er en nisjebutikk, og trekker til oss kunder som er opptatt av kvalitet, originalitet og kundeservice. Vi smir mye selv, og vi bruker mye uslipte mineraler og krystaller. Det er nesten ingen andre som driver på denne måten i dag, men det er slik du får originale og kreative smykker, understreker Donna.

Kombinasjonssmykker, som kan anvendes for eksempel som lås eller brosje, er en av spesialitetene. En annen er reparasjoner og omarbeidelser av smykker. Fellesnevneren er kvalitet og holdbarhet. Et smykke fra Donnas Smykkegalleri er laget med førsteklasses håndverk. Med seg på laget har hun Magdalena.

– De fleste produktene i butikken er laget av oss. Fokuset ligger på eget håndverk. I våre produkter bruker vi ofte utenlandske steiner – som sjelden benyttes i Norge. Det er mange som ønsker seg noe unikt, for eksempel som julegave, og da kan vi tegne og produsere etter kundenes ønsker.

Annethvert år arrangerer galleriet egne spesialutstillinger. Da velges et tema som de bygger opp en smykkekolleksjon rundt.

– Det er en spennende fremtid vi har foran oss. Magdalena vil etter hvert tre inn og bli en del av virksomheten slik at den videreføres. Vi har lagt en femårsplan, og er på jakt etter flere dyktige medarbeidere, avslutter Donna.

Les mer...

2014-11-27 10.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv