Veien tilbake til dagliglivet

Selve behandlingen av sykdom og skader er ofte bare første skritt på veien tilbake til dagliglivet. Neste skritt, som for mange er like viktig, er rehabilitering. Derfor har vi i Norge egne rehabiliteringssentre, hvorav Sørlandets rehabiliteringssenter i Eiken er ett. De har de siste årene satt ekstra fokus på videreutvikling, kvalitet og faglig kompetanse, og har i dag en rekke nye tilbud. I tillegg satser de stort på utbygging av 10 nye rom og nytt treningssenter. Og det i naturskjønne omgivelser, ved idylliske Lygnevannet.

– Vi har en rammeavtale med Helse Sør-Øst med 39 plasser, og avtale med NAV på syv plasser. Så totalt har vi avtaler på 46 døgnplasser. Vi driver med spesialisert rehabilitering på høyt nivå, forteller daglig leder Reidun Meberg Bulut.
    Sammen med sine kolleger driver hun et rehabiliteringssenter som eies av Nasjonalforeningens Fylkeshelselag i Vest-Agder, og som driftes på ideell basis. Det innebærer at overskudd går tilbake i driften, en filosofi som passer Reidun godt i forhold til videreutvikling. Samtidig konkurrer organisasjonen på pris og kvalitet i anbud med andre aktører i Helse Sør-Øst og NAV.
    – I dag har vi ni tilbud, fordelt på individuelle tilbud og gruppetilbud. Fokuset vårt er at de som kommer til oss skal få med seg kunnskap, mestringsopplevelser og en del ”verktøy og teknikker” som de kan bruke når de kommer hjem, sier Reidun.

Tilbudet omfatter arbeidsrettet rehabilitering, kreftrehabilitering og kroniske smertetilstander som fibromyalgi og smerter i nakke, rygg, skuldre, bekken. På kronisk utmattelsessyndrom (CFS/ME) har senteret en unik kompetanse og søkere fra hele landet. De har også en del som kommer rett fra sykehus etter brudd og skader eller etter operert inn ”nytt kne eller ny hofte”.
    – For oss er det den sammensatte kompetansen og måten vi jobber på som gir høy kvalitet. Vi har mange faggrupper og vi har satset enormt på fagutvikling og kompetanse de siste årene. Nå er det bygningene som står for tur. Vi bygger 10 nye rom med ”hotellstandard” og nytt treningssenter som også skal åpnes opp for idrettslagene, kommunen og bygdas befolkning, forteller Reidun.

Da bedriftshelsetjenesten tidligere i år kartla trivsel på arbeidsplassen, var det gledelige tilbakemeldinger. Blant de som svarte på undersøkelsen var det full score på arbeidsglede. Det gleder en daglig leder, for engasjement og positivet er svært viktig på en arbeidsplass.
    – Hos oss er alle like viktige, for det er sammen vi gjør en god jobb og gir det beste tilbudet til alle som kommer på rehabilitering hos oss, understreker Reidun.
Les mer...

2013-12-12 12.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

  • Sørlandets Rehabiliteringsenter
  • www.sorrehab.no
  • Telefon:
    38349400
  • Adresse:
    Skeie
    4596 Eiken
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv