131050vossvind2131050vossvind1

Vil du sveve i løse luften - innendørs?

Har du mange ganger drømt om å hoppe i fallskjerm, men aldri hatt mot til å ta skrittet helt ut? Da er en vindtunnel den perfekte løsningen! Hos Vossvind AS kan du sveve i løse luften, innendørs og helt trygt.


Fallskjermklubben på Voss har eksistert siden 1978, og helt siden starten har de ønsket seg en vindtunnel. Vindtunneler har eksistert helt siden 60-tallet med formålet å trene fallskjermhoppere.
- Her har det bare blitt med snakket inntil gründeren og elektroingeniøren Thomas Hårkleiv bestemte seg for å få det til. Han fant investorer både i lokalmiljøet og utenfor, og fikk hjelp av Innovasjon Norge og lokale banker, forteller Hans Christian Amlie som er daglig leder ved Vossvind AS.

I april 2012 var det åpning med brask og bram, og vindtunnelen skal dekke fire ulike markeder: det internasjonale fallskjermmarkedet som kommer til Voss for å hoppe i fallskjerm. I vindtunnelen kan de trene på å fly i fritt fall-simulatoren. Dernest er det bedriftsmarkedet, hovedsaklig på vestlandet, for bedrifter som har såkalte kick offs og ulike kundesamlinger. Deretter følger det nasjonale og internasjonale turistmarkedet, og til sist har man nærmiljøet og lokalbedrifter.

- Det blir stadig flere tunneler rundt om i Europa, og det er bare et spørsmål om tid før det kommer flere i Skandinavia. Vossvind har seks fast ansatte, og alle instruktørene har bakgrunn som fallskjermhoppere. Målet er å være et inkluderende og profesjonelt sted der alle føler seg velkomne. Vi skal også være med på å bygge Voss som destinasjon for de som ønsker kombinasjonen sport og naturopplevelser, for det er selve kjernen i Vossvind, avslutter Amlie.

2013-03-22 11:45

151030-Lille Ollebolle

Kvalitetsklær til barn og unge

Artikkel Sandalsgården i Lyngdal huser butikker litt utenom det vanlige. En av dem er Lille Ollebolle, som tilbyr kvalitetsbekledning til barn og unge i alderen 0 til 16. I hyllene her finner du klær, sko og tøfler...
152110-TjomeKommune

Ønsker puls hele året

Artikkel Nærings- og utviklingssjef i Tjøme kommune, Mie Heireth Jørgensen, forteller at hun ønsker lys i vinduene på Tjøme 365 dager i året. Hun har flere tanker om hvordan hun skal få til akkurat det.

  Faktaruta

  Herligheten-1-puff

  Herligheten

  Det spirer og gror i byen


  Fuglen-3-puff

  Fuglen

  Norsk design på tapetet

   

  Arkiv