131050vossvind2131050vossvind1

Vil du sveve i løse luften - innendørs?

Har du mange ganger drømt om å hoppe i fallskjerm, men aldri hatt mot til å ta skrittet helt ut? Da er en vindtunnel den perfekte løsningen! Hos Vossvind AS kan du sveve i løse luften, innendørs og helt trygt.


Fallskjermklubben på Voss har eksistert siden 1978, og helt siden starten har de ønsket seg en vindtunnel. Vindtunneler har eksistert helt siden 60-tallet med formålet å trene fallskjermhoppere.
- Her har det bare blitt med snakket inntil gründeren og elektroingeniøren Thomas Hårkleiv bestemte seg for å få det til. Han fant investorer både i lokalmiljøet og utenfor, og fikk hjelp av Innovasjon Norge og lokale banker, forteller Hans Christian Amlie som er daglig leder ved Vossvind AS.

I april 2012 var det åpning med brask og bram, og vindtunnelen skal dekke fire ulike markeder: det internasjonale fallskjermmarkedet som kommer til Voss for å hoppe i fallskjerm. I vindtunnelen kan de trene på å fly i fritt fall-simulatoren. Dernest er det bedriftsmarkedet, hovedsaklig på vestlandet, for bedrifter som har såkalte kick offs og ulike kundesamlinger. Deretter følger det nasjonale og internasjonale turistmarkedet, og til sist har man nærmiljøet og lokalbedrifter.

- Det blir stadig flere tunneler rundt om i Europa, og det er bare et spørsmål om tid før det kommer flere i Skandinavia. Vossvind har seks fast ansatte, og alle instruktørene har bakgrunn som fallskjermhoppere. Målet er å være et inkluderende og profesjonelt sted der alle føler seg velkomne. Vi skal også være med på å bygge Voss som destinasjon for de som ønsker kombinasjonen sport og naturopplevelser, for det er selve kjernen i Vossvind, avslutter Amlie.

143079

Hybridbil i skuddet


Artikkel Når kundene hos Toyota Sulland Kongsvinger kan velge mellom hybridbil og bil med kun tradisjonell forbrenningsmotor, velger hele ni av ti hybrid. Det vitner om miljøbevisste bilkjøpere, som anser en hybrid...
143081

Skreddersydd boligbygging

Artikkel Da Prognosesenteret målte boligbyggerne her til lands på kundetilfredshet, fikk Nordbohus på Kongsvinger tredje beste plassering på fornøyde kunder. Daglig leder Per Gunnar Gjermshus og hans kolleger legger...

  Faktaruta

  trening2

  Trening

  Med mening
  Foto Ole Kaland NRK

  Kom i form

  Med Puls-yngvar

  reiseregninger

  Reiseregninger

  Farvel til Papirmølla

  Arkiv