131050vossvind2131050vossvind1

Vil du sveve i løse luften - innendørs?

Har du mange ganger drømt om å hoppe i fallskjerm, men aldri hatt mot til å ta skrittet helt ut? Da er en vindtunnel den perfekte løsningen! Hos Vossvind AS kan du sveve i løse luften, innendørs og helt trygt.


Fallskjermklubben på Voss har eksistert siden 1978, og helt siden starten har de ønsket seg en vindtunnel. Vindtunneler har eksistert helt siden 60-tallet med formålet å trene fallskjermhoppere.
- Her har det bare blitt med snakket inntil gründeren og elektroingeniøren Thomas Hårkleiv bestemte seg for å få det til. Han fant investorer både i lokalmiljøet og utenfor, og fikk hjelp av Innovasjon Norge og lokale banker, forteller Hans Christian Amlie som er daglig leder ved Vossvind AS.

I april 2012 var det åpning med brask og bram, og vindtunnelen skal dekke fire ulike markeder: det internasjonale fallskjermmarkedet som kommer til Voss for å hoppe i fallskjerm. I vindtunnelen kan de trene på å fly i fritt fall-simulatoren. Dernest er det bedriftsmarkedet, hovedsaklig på vestlandet, for bedrifter som har såkalte kick offs og ulike kundesamlinger. Deretter følger det nasjonale og internasjonale turistmarkedet, og til sist har man nærmiljøet og lokalbedrifter.

- Det blir stadig flere tunneler rundt om i Europa, og det er bare et spørsmål om tid før det kommer flere i Skandinavia. Vossvind har seks fast ansatte, og alle instruktørene har bakgrunn som fallskjermhoppere. Målet er å være et inkluderende og profesjonelt sted der alle føler seg velkomne. Vi skal også være med på å bygge Voss som destinasjon for de som ønsker kombinasjonen sport og naturopplevelser, for det er selve kjernen i Vossvind, avslutter Amlie.

134122solidbyggtapetsering

Solid Byggtapetsering inn på prosjektmarkedet

Artikkel For Solid Byggtapetsering gjør det ingen forskjell om det dreier seg om teppegulv, linoleum, vinyl, designgulv eller veggtapetsering. De kan sitt fag, og leverer varene i henhold til kundens ønsker og...
134117-Bravida

Bravida i Asker og Bærum

Artikkel Bravida Asker og Bærum har en sterk lokal tilknytning til sitt distrikt, samtidig som de har en landsomfattende, ressurssterk organisasjon i ryggen. Det er en kombinasjon som har gitt stor suksess.

  Faktaruta

  gallery02

  Magnus Carlsen

  Sjakk matt - Tronskifte på sjakkbrettet

  shutterstock_81943774

  Norsk økonomi i spagaten

  Todelingen mellom offshore-
  økonomien og fastlandsøkonomien

  shutterstock_PlusONE-

  Direktiv til besvær?

  Ett år med vikarbyrådirektivet

  Arkiv