173009173009--173009,,n173009,m173009.173009-.-173009..,.173009...173009--n

Visste du at sand er en hel vitenskap?

– Farfaren min, Peder Erga, startet firmaet i 1939 med én lastebil, og utvidet til to etter noen år, forteller Petter Erga, barnebarnet til Peder. Petter er tredje generasjon Erga, og ble nærmest født inn i det. Som barn hadde han fast plass i barnesetet til lastebilen – nå har han fast plass som daglig leder i det vaskeekte familiefirmaet.

Peder Erga Sandtak AS holder til i Bryne i Rogaland. Da Peder Erga startet firmaet i 1939 for ganske eksakt 78 år siden, hadde de en blyg start som transportuttak, men utvidet til sandtak mot slutten av 40-tallet. På 50-tallet supplerte de hovednæringen som var produksjon av sand og transport, med landbruk. I dag har firmaet opparbeidet seg en stor maskinpark bestående av pukkverk, gravemaskiner, knuseverk, hjullastere og flere lastebiler. Det er noe annet enn den ene lastebilen firmaet disponerte tilbake i 1939!


173009-.-


Farfaren til Petter drev firmaet han grunnla helt til han ikke kunne mer, og trakk seg tilbake i en alder av 74 år. Stafettpinnen gikk da videre til sønnen John Petter Erga i 1964, som ble deleier i Peder Erga Transport. I dag er de fire i firmaet. John Petter er fortsatt aktiv, og sønnen til Petter er dessuten ofte innom og hjelper til. På kontoret sitter kona til Petter, og tar seg av papirarbeid og administrative oppgaver.

Petter Erga har vært medeier i sandtaket siden 1986, og har lang fartstid i bransjen. Selv vokste han nærmest opp i barnesetet i lastebilen til familiefirmaet, og ble født inn i det. Petter kaller det «frivillig tvang», med glimt i øyet. Han var ikke nødt til å jobbe i familiefirmaet, men Petter hadde en stor interesse for maskiner og mekanikk, og utdannet seg av egen vilje til maskinfører og etter hvert mekaniker.


173009--


Peder Erga Transport leverer og produserer sand, grus og pukk, og har sitt eget pukkverk og en rekke tunge, solide maskiner til å gjøre jobben. Ifølge Petter tilbyr de opptil 20 forskjellige produkter, og har ofte det ikke andre har.

– Vi har et par hjullastere, et par gravemaskiner og to separate knuseverk. Vi har 15 til 20 forskjellige produkter; alt fra grus, lekesand, singel og andre spesielle produkter som ikke andre har, forteller Petter engasjert.


I en bransje som Peder Erga Transport virker i, er sertifikater alfa og omega. Og der står familiefirmaet på trygg grunn. Alle som jobber i sandtaket har flere forskjellige sertifikater for å operere de mange og tunge maskinene - for som Petter sier; i dag skal alt klassifiseres og godkjennes.


173009...


– Vi leverer masser til betongindustri, og da er det klart man skal ha godkjenninger der i henhold til betongkontroll og klassifisering. Normalt sett bruker man jo kvalifisert støpesand om man skal støpe og deklarert singel. Massene må inn til laboratorium for å kontrolleres og analyseres. Vi har et egen laboriatorium der vi tar sikteprøver, men mer omfattende prøver må vi sende til uavhengige laboratorier. Det er veldig strengt - og en hel vitenskap! avslutter han.

Les mer...

2017-08-10 16.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    • Peder Erga Transport
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      909 44 444 / 970 10 380
    • Adresse:
      Sælandsvegen, 4342 Undheim
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv