161050 ON

Vi satser på lokale krefter og oppdrag

Osmund Norum AS i Lindesnes er en tradisjonsrik maskinentreprenør med et godt rykte. Etter nesten 40 års drift, er det i dag annen generasjon Norum som påtar seg store og mindre oppdrag i nærområdet.

Det var Osmund Norum som startet opp i det små på si’ med en traktor. Til slutt ble det mer og mer en fulltidsjobb, og firmaet ble etablert. I dag er det sønnen Svein som er daglig leder og overser en stab bestående av 10 ansatte og en lærling.

– I starten gjorde vi mest oppdrag for private, men nå jobber vi for kommuner, Vegvesenet og større entreprenører/byggherrer. Vi deltar ofte i større oppdrag hvor vi er hoved- eller underentreprenør. Jeg vil anslå at oppdragene våre fordeler seg med 70% for større byggherrer og 30% for privatkunder, sier Svein.

Norum junior er selv bygg- og anleggsingeniør, og har fagbrev som maskinfører. Han begynte som ansatt og kom samtidig inn på eiersiden i firmaet i 2004.

– Typiske jobber vi utfører er for eksempel grunnarbeider for større bygg. Det kan variere fra ei råtomt hvor vi må starte med å hugge trærne, til ei ferdig planert industritomt hvor vår oppgave er å grave ut for fundamenter og ferdigstiller tomta klar til bruk. For privatkunder utfører vi ofte opparbeidelse av hus- og hyttetomter og mindre ting for de som allerede har en bolig og vil bygge en garasje, sette opp en natursteinmur eller liknende.

Tilnærmet alle oppdragene kommer via anbud og avtalte priser, og finner som i hovedsak sted i Lindesnes eller Mandal kommune. Norum forteller at de er opptatt av å satse lokalt både når det gjelder ansatte og oppdrag. På spørsmål fra Norske Bransjemagasinet, bekrefter han at det er mye konkurranse i bransjen.

– Vi er en liten fleksibel aktør i markedet og har mulighet til å ta på oss varierte oppdrag. Det og at vi har noen kontrakter som går over lenger tid gjør at vi foreløpig har greid oss bra. Fra kundene får vi høre at de er fornøyde med kvaliteten og sluttproduktet, og at vi er en seriøs aktør på de områdene. Og er det noe som haster, så pleier vi å kaste oss rundt. I de fleste tilfeller greier vi å imøtekomme kundens tidskrav forteller han.

Maskinparken til Osmund Norum AS består av gravemaskiner på alt fra tre til 28 tonn. Ellers går det i typiske entreprenør-maskiner som lastebiler, traktorer, hjullastere og dumpere. En fordel er at de har ansatte som kan utføre mye av jobben med å reparere og vedlikeholde maskinparken. Og når vintermånedene herjer lander, er de aktive med å brøyte og strø veier og områder på oppdrag for Mesta og kommunen.

Les mer...

2016-03-08 11.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

  • Osmund Norum AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
    911 70 557
  • Adresse:
    Hestehaven Industriområde
    4520 Lindesnes
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv