153065 FB153065 FB0

Et verdig farvel med hjelp fra Fredrikstad Begravelsesbyrå

Fredrikstad Begravelsesbyrå, Klemet Johansen AS, har hjulpet familier i sårbare situasjoner helt siden 1885. Byrået tilrettelegger for alle typer trossamfunn, og kan ta seg av hele prosessen i forbindelse med en begravelse.

   – Vi har fått gode tilbakemeldinger fra pårørende som ønsker å få ordnet alt på ett sted. Vi videreformidler tjenester til forskjellige leverandører. Mange familier vil snakke med noen når de skal planlegge en begravelse til tross for at man i dag kan handle alt på nett, forteller Ulf Jakobsen, daglig leder og eier av Fredrikstad Begravelsesbyrå som holder til lett tilgjengelig litt utenfor sentrum i Fredrikstad.

Gjennom samtaler med de pårørende, hjelper byrået familien med hvilke valg som må tas i forhold til planlegging av seremoni, gravstein, urnenedsettelse o.s.v.

   – Man må være glad i mennesker og i å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon, forteller Jakobsen. Selv kom han fra bygge bransjen, og tok over byrået i 1997 som i dag har seks ansatte. De er alltid tilgjengelige på telefon utover kontortid.

Som gravferdskonsulent blir man etter hvert en god menneskekjenner.

   – Det kan være store forskjeller fra familie til familie, og en utfordring kan være å tilrettelegge en seremoni hvor alle får oppfylt sine ønsker. Kirken har også sitt program å gå etter når det gjelder begravelser, til tross for at kirken også har blitt veldig fleksibel. Ellers anpasser vi oss og legger til rette for alle typer seremonier. Vi har god dialog og et godt samarbeid med de forskjellige menighetene og trossamfunn, sier Jakobsen.

Fredrikstad Begravelsesbyrå ordner også alle praktiske oppgaver knyttet til et dødsfall. De opplever at mange familier tar kontakt generasjon etter generasjon.

  – Bransjen har utviklet seg og det har blitt mye større krav til samarbeid mellom de forskjellige involverte i dag. Vi har blant annet blitt mye flinkere til tilrettelegging og veiledning i forhold til økonomi. Vi klarer å hjelpe familier med å tilrettelegge en fin seremoni i forhold til familiens økonomi, og prisinformasjon er viktig for oss!

Jakobsen håper at bransjen i tiden som kommer får fortsette å jobbe tilnærmet slik de gjør i dag.

   – Vi ønsker og tror på å møte pårørende ansikt til ansikt vil være viktig i årene som kommer, kanskje viktigere en noen gang da vi snart lever på nett. Vi må ikke glemme at vi som gravferdskonsulenter møter mennesker i en meget sårbar situasjon i livet.


Les mer...

2015-06-11 09:30

193013w2

Slik får du fart på boligsalget

Artikkel Hva har boligene som blir solgt fortest og til over prisantydning til felles? Fellesnevneren er ofte boligstyling – utført av profesjonelle boligstylister.
192022w6

Dra til sjøs med The Tall Ships Races

Artikkel Årets store nyhet er at tre av de 72 skutene åpner dørene for publikum når The Tall Ships Races går av stabelen i Fredrikstad. Slik sikrer du deg billetter til den uforglemmelige seilasen.

  Kontaktinformasjon

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Arkiv