162034 SH

De beste hudpleierne utdannes på Sørlandet

Det er ikke vanskelig å finne dyktige hudpleiere på Sørlandet, og det er mye takket være Sørlandets Hudpleieskole. Hos 20-årsjubilanten jobber en kompetent stab med å motivere og gi elevene den aller beste utdanningen.

Rektor Siw Follnes og daglig leder Randi S. Gundersen etablerte hudpleieskolen i 1996, og skolen utviklet seg raskt til en suksess.


– Det første året hadde vi åtte elever, det neste hadde vi 17 og så økte det til 28. På det meste har vi hatt to klasser fordelt på 75 elever fra hele landet, forklarer Follnes.


Sørlandets Hudpleieskole er en privat skole som utdanner hudpleiere på ett år. Offentlige skoler gjør det samme på tre år. Forskjellen er at ved Sørlandets Hudpleieskole får elevene en komprimert utdanning uten allmennfag, og med flere timer og mindre ferier. Per i dag har skolen fire faste ansatte, og de leier inn lærere til forskjellige fag. Follnes og Gundersen underviser også selv.


– Vi er opptatt av at elevene våre skal få den beste utdanningen. De har betalt mye penger for å gå her, og vi vil at de skal lykkes. Vi tilrettelegger også for at man skal kunne ta utdanningen på deltid over to år ved siden av jobb, sier Gundersen.


I tillegg har man også muligheten til å delta på kortere kurs. Frisører, negledesignere eller andre som ikke har tid eller ønsker å gå et helt år, kan for eksempel ta et todagers-kurs i farging av vipper og bryn.


– Mange hudpleiesalonger gir oss veldig gode tilbakemeldinger. De sier at de ser en klar forskjell på elever som kommer fra oss og elever som tar utdanningen på videregående. Jeg tror nok vi har utdannet rundt 600 hudpleiere i løpet disse 20 årene, og mange av dem jobber i salonger her på Sørlandet, men også rundt omkring i hele landet, forteller Follnes og Gundersen.


Praksisdelen som elevene skal igjennom gjør at skolen tilbyr rimelige behandlinger som kan bestilles av alle. Og det er ingen grunn til å frykte at de blir dårligere utført, snarere tvert i mot. Når de er i praksis får nemlig elevene konstant og nøye oppfølging.


– Jeg synes det er veldig gøy å jobbe med å motivere unge mennesker. Det er spennende å legge til rette for forskjellige elever slik at alle skal lære det samme, og de vokser mye på det året de er hos oss. Hudpleieryrket er en veldig takknemlig jobb. De fleste er jo glade og fornøyde når de har fått behandling i en hudpleiesalong, avslutter Gundersen.

Les mer...

2016-05-13 10.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv