ilder3ilder1ilder2ilder4ilder5ilder6

Omdefinerer teknologi med nyskapende teknologiløsninger

Ilder AS i Bergen er en teknologibedrift som utvikler digitale løsninger for nasjonale og internasjonale selskaper. Med et åpent sinn for ukonvensjonelle løsninger og nye bruksområder, jobber Ilder tett sammen med kundene for å finne den beste løsningen.

Teknologibedriften Ilder AS, som hadde sitt utspring fra en forskningsbedrift, jobbet i starten med flere spennende startups. En av disse var Grasp AS, som jobber med å forbedre kommunikasjonen mellom pasient og behandler. Ilder fikk i 2019 i oppgave av Grasp å utvikle en applikasjon som fungerte som en digital stressball ved å registrere og digitalisere et fysisk håndtrykk. Dette ble starten på en reise som fortsetter å imponere.  

Daglig leder Jon Arild Jacobsen har jobbet i Ilder siden 2019, og forteller om en dyp interesse for teknologi.  


– Jeg vokste opp med en teknologiinteressert far som jobbet i Telenor, og hadde huset fullt av diverse elektroniske dingser. På jobb hadde han en datamaskin som tok et helt rom, og som jeg kunne gå inni! Jeg fikk min første egne datamaskin av min far da jeg var seks år gammel, og da var jeg solgt, erindrer Jon Arild.  

Skaper noe som gir verdi 
Hans store forkjærlighet for teknologi og elektro ble en trofast følgesvenn gjennom hele barndommen og videre ut i voksenlivet. Jon Arild startet IT selskap som 18 åring, og utdannet seg senere til elektriker og automasjonsingeniør, og jobbet mange år i energibransjen før han startet i Ilder.  

– I Ilder har vi mange ansatte med faglig bakgrunn og erfaring innen industri- og energibransjen. Ilder består av folk som er interesserte og svært engasjert i faget, og det merker kunden. Vi gir kunden et team som virkelig løser problemet, og som er energisk og sulten på å faktisk skape noe som gir verdi, understreker han.  

Ilder jobber hovedsakelig «in house», og legger stor vekt på å være et sammensveiset team som løser problemer sammen med kunden. Den varme og humoristiske bedriftskulturen Ilder har skapt – som tydelig manifesteres allerede ved inngangspartiet til Ilders kontor, i form av et stort, rosa neonskilt, har dessuten vært en viktig suksessfaktor for teknologibedriften fra Vestlandet.  

– Vi har prøvd å dyrke denne kulturen ved å være litt spesielle, og bruke mye tid på branding og fargevalget på våre kontorer. Vår gründer Tor Gjøsæter var på en konferanse der han la merke til at nesten alle IT- og teknologiselskaper hadde en blå eller grå logo med rette linjer. Da tenkte han at vi å skille oss ut i Ilder, med en rosa logo i løkkeskrift, forteller Jon Arild muntert.  


En annerledes teknologibedrift 
Selskapets navn, Ilder, skiller seg også ut. Jon Arild forteller at navnet kommer av at gründer Tor Gjøsæter var så glad i dyr at han ønsket et dyrenavn som navnevalg. Han kom frem til ilder, som fungerte godt også på engelsk – og som hadde de samme egenskapene som dem selv. 

– Ilderdyret er raskt, agilt og fleksibelt, og det passet oss godt. Jeg tror de ansatte føler seg veldig hjemme i det også; vi er ildere, og vi er annerledes, konkluderer Jon Arild. 

Ilder AS er 100 prosent eid av sine ansatte, og har kontorer i Bergen, Stord, Fauske og Polen. For å finne faglig dyktige folk, jobber Ilder mye med rekruttering. På jobbintervjuet vektlegges koding, og det drøftes hvordan jobbsøkeren ville ha løst ulike problem. Men for å passe inn i bedriftskulturen legges det også stor vekt på personlige egenskaper.  

– Det er ikke tilfeldig hvem vi ansetter. Siden vi jobber i et team, må man trives med å jobbe med andre. I tillegg bør man også like sosiale tilstelninger, som er en stor del av Ilder, poengterer Jon Arild, som legger til at uformelle arrangementer utenfor arbeidstid er en viktig bidragsyter til det trivelige arbeidsmiljøet.  

Ilder har levert mange store og små prosjekter til selskaper både i Norge og utenlands. Jon Arild Jacobsen trekker frem et spesielt vellykket prosjekt der de hjalp en servicestasjon med å fornye sitt eldgamle tankmålesystem.  

– Vi erstattet en utdatert gammel PC og elektronikk med ny skyteknologi og apper. Dermed slapp servicestasjonen å grave opp igjen tanker og erstatte tankmålere, men kunne i stedet fortsette å bruke det gamle i mange år til. Det er bærekraft i praksis! Det er et av mange prosjekt jeg er veldig stolt av, og det gløder i øynene på våre ansatte når de får jobbe med oppdrag som er litt sære og kompliserte.  


Prosjekt med en humoristisk vri 
Som et morsomt komplement i et annet prosjekt, bestemte utviklerne i Ilder seg for å kode inn kommandoer som overrasker kunden. For eksempel kunne man skrive «hello kitty» i søkefeltet og forvandle applikasjonen rosa. Det gjorde at kunden selv gjorde jobben med å gjennomteste applikasjonen. 

– Det er såkalte «easter eggs», som fungerer som små hint til kundene. Vi er ildere og overrasker gjerne kundene våre med slike sprell, sier Jon Arild med et lurt smil.  

Allerede fra 2025 skal byggeplasser i de store byene være helt utslippsfrie, med elektriske gravemaskiner og lastebiler. Denne store omstillingen krever løsninger som fungerer optimalt for å unngå nedetid på byggeplassen grunnet ladekapasitet.  

– I mange tilfeller vil nettet være for svakt for å lade alle maskinene samtidig, og da kom kunden Eviny i samarbeid med Mobil Energi på banen, med ønsket om å utvikle en bedre løsning, forteller Jon Arild og utdyper:  

– Vi utviklet en effektkalkulator og applikasjon på vegne av Eviny der effektbehovet til de ulike elektriske kjøretøyene blir planlagt over tid, for å gjøre overgangen til en utslippsfri byggeplass så enkel som mulig, forklarer han.  

Som daglig leder for en teknologibedrift der ingenting er umulig, synes Jon Arild det er motiverende og spennende å få jobbe med menneskene bak teknologien. 3D-utviklerefrontend-utviklere, UX-designere, backend-utviklere og plattform-utviklere – for å nevne noen. «Ilderne» i Ilder, kan ta enhver idé til nye høyder.  

– I flere applikasjoner er vi verdensledende, og våre systemer er helt i spissen. Vi har høy kompetanse, og jeg blir daglig imponert over hva vi får til, avslutter Jon Arild Jacobsen.  

Les mer...

2024-05-06 14.00

adeptconcept1

KI-revolusjonen: Lysende fremtid for norskutviklet, innovativ regelverksoppfølging for bedrifter

Artikkel KI, Kunstig intelligens, revolusjonerer styringssystem og compliance. Adept Concept AS benytter seg av fremtidens teknologi til å holde seg oppdatert på reviderte regelverk gjennom den skybaserte applikasjonen...
theship5

Revolusjonerer shippingbransjen: Fremsynt app automatiserer dataene mellom skip og land

Artikkel Med fokus på effektivisering og sanntidsdata i shippingbransjen, har det norske techselskapet The Ship AS, utviklet en app som automatiserer dataene mellom skip og land.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • ILDER AS
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Telefon:
      90 11 20 12
    • Adresse:
      Chr. Michelsens Gate 6b, 5012 BERGEN,
      Sæ 132, 5417 STORD,
      Sjøgata 74, 8200 FAUSKE
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv