– Folk søker stadig mer etter det unike. Det er en tydelig tendens. Og i vår bransje er det ingen som har en beliggenhet og en atmosfære som den vi har, konstaterer Jacob Kiel.
Han er restaurantsjef i et bygg med en historie som strekker seg tilbake til forbudstiden. Grefsenkollen ble reist helt tilbake i 1927. Og det for hånd, helt uten maskiner. Materialene ble fraktet opp med hest og kjerre. I dag er det heldigvis enkel adkomst, med vei helt frem.
– Den spesielle atmosfæren og utsikten gjør det lettere å være kreativ enn om man sitter på et møterom nede i sentrum. Vi kan ta imot arrangementer på opptil 100 personer, med full servering. Vi har fine dining med tre- og femrettere, og vi har en stor vinkjeller, sier Jacob.
Grefsenkollen er en naturperle utenom det vanlige – og det bare en kort kjøretur unna Oslo sentrum. Beliggenheten er perfekt for bedriftsarrangementer, konferanser og kick-off. Utenfor dørstokken er det alle muligheter for fotturer og skiturer, og Jacob og hans kolleger arrangerer kokkekurs, vinkurs og teambuilding.
Det er vanskeligere å tenke seg en flottere ramme for inspirasjon og påfyll enn det Grefsenkollen kan tilby. Samtidig er Jacob klar på at også bevertning skal være av beste kvalitet.
– For oss er det likegyldig om det er to eller seksti gjester. Kvaliteten skal alltid være den samme. Alle skal få personlig service, understreker han.
Grefsenkollen er en sjelden blomst i hovedstadens restaurantflora, hvor alt ligger til rette for unike opplevelser.