Tid og rom for magiske øyeblikk

Melløsparken barnehage i Moss jobber ut fra barnas ståsted og interesser, men like viktig for foreldrene er nok både beliggenhet og åpningstider.

Melløsparken barnehage er privat og foreldreeid, og som én av få kan de skilte med åpent jul, påske og hele sommeren. Som sentrumsbarnehage ligger de sentralt til, også for de som pendler med buss eller tog.

Vi har en stor grønn park utenfor og ligger skjermet til, så vi føler ikke at vi ligger midt i byen. Det er kort vei til sentrum, strand og skog og har alt vi trenger i nærmiljøet, forteller styrer Thea Gustavsen.

Barna får alle måltider servert i barnehagen og kjøkkenassistenten lager varmmat minimum en dag i uken. For mange foreldre er det godt å slippe å lage matpakke i en hektisk hverdag. I tillegg er det ofte varmmat på tur og når avdelingene bruker barnehagens grillhytte.

– Tid og rom for magiske øyeblikk er vår visjon. Da handler det om å stanse opp i en hektisk hverdag, være tilstede med barna og ha tid til hvert enkelt barn, sier Gustavsen.

For å ha tid til hvert enkelt barn og leve opp til denne visjonen, har barnehagen redusert antall møter og ryddet vekk "tidstyvene". De har "friere" planer og mer tid til det spontane. De jobber prosjektbasert, og da gjelder det å finne ut hva barna er nysgjerrig på og lage prosjekter rundt dette.

– Vi må være tilstedeværende voksne som lytter til barna. Noen prosjekter starter etter innspill fra barna, mens andre prosjekter må de ansatte starte. Ved å «så små frø» tirrer vi nysgjerrigheten til barna, og engasjementet er ofte stort når vi jobber med prosjekter.

Prosjektene varer alt fra dager til måneder, avhengig hvor stor interessen er.

– Vi har ett stort prosjekt i året som er for hele barnehagen. Her er det de voksne som har bestemt tema, men barna er med på å medvirke hvilken retning prosjektet skal ta. I år hadde vi om HAVET. Vi forsket på vann, livet i havet, hadde eksperimenter, så på filmer og barna var med på å lage kulisser og kostymer til temafesten som markerte en avslutning på prosjektet.

– Det er inspirerende og lærerikt for alle parter å jobbe på denne måten. I noen prosjekter henter vi også inn kompetansen til foreldrene slik at de også blir involvert, smiler Gustavsen.

Les mer...

2015-04-09 16.45

ilder3

Omdefinerer teknologi med nyskapende teknologiløsninger

Artikkel Ilder AS i Bergen er en teknologibedrift som utvikler digitale løsninger for nasjonale og internasjonale selskaper. Med et åpent sinn for ukonvensjonelle løsninger og nye bruksområder, jobber Ilder tett...
isnitt7

Detaljrik og nyskapende boligfotografering tar boligen din til nye høyder

Artikkel iSnitt AS i Oslo, tilbyr boligfotograferingstjenester av høy kvalitet. I løpet av årene har selskapet ikke bare revolusjonert bransjen, men har også blitt en foretrukken leverandør av boligfotografering...

Kontaktinformasjon

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv