173037pldesw173037ep173037olkij173037p173037sjfd173037eol173037sødpk173037å173037åe

Ved denne skolen er du garantert lærlingeplass etter utdanning

Fauske videregående skole har et rikholdig utvalg av linjer både innenfor studiespesialisering, bygg-, klima- og energifag samt restaurant- og matfag. I moderne nybygg tilbys ikke bare høy kompetanse innenfor læring, men også en lærlingeplassgaranti.

Lærlingeplassgarantien til Fauske videregående skole er kanskje landets beste. Etter endt skolegang får praktisk talt samtlige avgangselever lærlingeplass. Det skyldes ikke minst den videregående skolens engasjement for elevene – og det gode samarbeidet skolen har med bransjen. På Fauske videregående er det nemlig egne ansatte som sørger for å skaffe lærlingeplass til elevene, forteller inspektør Trygg Ove Tiberg. Skolen har et omsorgsfullt ansvar for dem som går her, smiler han.


173037åe


– Samtidig ønsker vi oss nå flere søkere til enkelte fag. Bransjen skriker etter nye folk innenfor bygg-, klima- og energifag, byggetekniske fag og på restaurant- og matfag. Derfor er vi faktisk litt forundret over at vi har såpass lav søkning som vi har. På byggteknikk har vi denne høsten ni elever, men vi har plass til 15. For å si det som det er: De som går på byggteknikk, utdanner seg til et fantastisk yrke. For å ta et eksempel: Rørleggerfaget kan ikke lenger sammenlignes med slik det var før. Nå dreier det seg både klima, energi og miljø. Også der har vi plass til 15, men har bare 4 elever i år. Og som en lærling en gang sa: Et godt alternativ til å bli lottomillionær, er å bli rørlegger! forteller Tiberg.


173037olkij


Fauske videregående har gjennomgått flere byggetrinn de siste årene og kan nå invitere til moderne og innbydende lokaler. Tidlig på 2000-tallet fikk skolen bygg- og matfag; for fire år siden stod enda et nytt bygg ferdig som tar med seg mekaniske fag, teknikk og industriell produksjon. Her er nye verksteder med det siste som finnes innenfor utstyr. Videre har Fauske videregående idrettsfag, linje for anleggsmaskinfører og –reparatør, og går du på teknikk og industriell produksjon, har du ikke mindre enn 60 yrkesveier etter fullført utdanning, forklarer Tiberg.


– I dag har vi totalt 400 elever, men vi har vært oppe i 500. Her på skolen har vi en miljøtjeneste som er behjelpelig med hybel og flytting. Som by har Fauske utviklet seg mye de siste årene med nytt basseng, et rikt kulturliv, ny skistadion og skiarena med løypeanlegg, og et stort idrettsmiljø. Her har vi plass til alle, smiler han.

Les mer...

2017-09-15 13.00

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
front1

Fasade-entreprenøren Front har imponert med solide prosjekter i over 30 år

Artikkel Front Entreprenør har i over 30 år imponert med godt håndverk rundt rehabilitering av antikvariske bygg og gamle bygårder. Front er blant de ledende aktørene for rehabilitering av fasader og tak i Oslo...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv