172035_1172035172035_2172035_3172035_6172035_7172035_4

Dette firmaet har Østfolds sprekeste boligprosjekter

“Som firma har vi selvfølgelig et høyt fokus på at kundene skal være fornøyde. Det er helt avgjørende for oss, og den holdningen sitter i veggene her. Og vi skal alltid rydde opp etter oss - på alle måter”.

Vi besøker HP Hovelsen Bygg-Entreprenør AS i Fredrikstad, og snakker med Fred Børresen og Espen Johansen. Firmaet hviler på skuldrene til Hans Petter Hovelsen som startet virksomheten i 1979. De gikk tidlig inn i Mesterhus, og jobbet seg oppover under Hovelsens visjon om å bygge sitt eget merkenavn. I dag har de nesten 100 prosjekter i året, fra smått til stort, og favner et veldig stort spekter. I tillegg bygger de ene- og firemannsboliger for både privatkunder samt på egne felt.


172035_3


Prosjektleder og medeier Børresen begynte som tømrerbas i HP Hovelsen Bygg-Entreprenør AS i 1997. Siden jobbet han seg opp først til tømrerformann og deretter prosjektleder, en stilling han har hatt siden 2004. Han har vært alt-mulig-mann, men jobber nå mye med oppfølging på større byggeplasser, kalkulasjon, restaurering av skoler og bygging av barnehager.


- Så langt har vi byttet dører for gamle damer og samtidig bygget skoler for kommuner. Ingenting har vært for lite eller for stort. Per i dag står vi på tre bein: Fredrikstad kommune og det offentlige, egne eiendomsselskap og privatmarkedet.


172035_4


- Det krever mye å ha opptil 100 prosjekter i året, for det er nesten like krevende å gjøre små som store prosjekter med tanke på dokumentasjon. Men variasjon er viktig for staben vår, og vi har et veldig godt arbeidsmiljø med lite gjennomtrekk. Korttidssykefraværet i bedriften er på 1,9 prosent, og det tror jeg ikke det er så mange i byggebransjen som kan skilte med. Det sier litt om arbeidsmiljøet vårt og at vi hele tiden jobber proaktivt. Blant annet samarbeider vi med bedriftshelsetjenesten, som står parat til å ta i mot ansatte hvis det er noe de trenger hjelp til. De får veldig raskt hjelp, noe som gjør at vi slipper unna tunge langtidssykemeldinger. Vi er også en IA-bedrift, supplerer daglig leder Espen Johansen. 


Han tok over selskapet i 2011, og gikk inn på eiersiden sammen med Børresen året etter. Med målrettet og langsiktig jobbing har byggfirmaet oppnådd veldig positive resultater. Som Mesterhus-forhandler har de Fredrikstad som distrikt, men på egne utbyggingsprosjekter er de også i nabobyen Sarpsborg. Da står HP Hovelsen Bygg-Entreprenør AS for utviklingen selv på egne tomter. Akkurat nå er de i gang med to spennende prosjekter hvor de til sammen skal bygge 200 enheter.


- På Gamle Isevei bygger vi Roligheten på 160 enheter. Det blir en blanding av to- og firemannsboliger. Første byggetrinn er på 28 leiligheter, og der er vi godt i gang. Salgsstart var i begynnelsen av april, og vi regner med å levere de første leilighetene til jul.


172035


- Og så har vi Neset Borettslag på Hafslundsøy. Det skal bli 40 leiligheter, hvor utbygger er Kniplefjellet Eiendom, som er et eget deleid eiendomsselskap. Salgsstarten er nå i mai. Her er Sarpsborg kommune i gang med å bygge en gang- og sykkelbru fra Neset til Opsund, så da blir det etter hvert gangavstand til Sarpsborg sentrum. Det håper vi skal løfte prosjektet, sier Johansen engasjert.


Søker medarbeidere 

At det blir full rulle fremover for den dyktige bygg entreprenøren er det ingen tvil om. Kniplefjellet Eiendom har nemlig også kjøpt et stort område på Slevik. Prosjektet her blir en storsatsing hvor HP Hovelsen Bygg-Entreprenør skal ha totalentreprisen på 34 eneboligtomter og 30 leiligheter. Mye skal gjøres før byggingen kan sette i gang, men allerede i april stod det 25 personer på venteliste. Det lover godt for aktiviteten i året som kommer, og derfor er også firmaet ivrige på å styrke staben. For tiden er de på utkikk etter flere dyktige baser og byggeledere.


- I HP Hovelsen Bygg-Entreprenør AS har vi en bonusordning for de ansatte. De som er ute i felten jobber ikke på akkord, men får bonus ut fra det vi sitter igjen med per prosjekt. Det krever at vi som jobber inne har kalkulert riktig, og at vi har bestilt riktig og nok materialer. Bonusen kommer i tillegg til den faste lønnen, og tvinger alle leddene til å gjøre en god jobb - ikke bare det ene leddet ute på byggeplassen. Ordningen gjelder også administrasjonen, fra prosjektleder og nedover.


172035_2


Avslutningsvis forteller Johansen og Børresen om hvilken styrke det er å være med i Mesterhus. Kjeden eies av Mestergruppen, som igjen har et eiendomsselskap kalt Mestergruppen Eiendom. Selskapet er dannet for å hjelpe nettopp slike som HP Hovelsen Bygg-Entreprenør AS - medlemsbedrifter som tar på seg utbyggingsprosjekter i egenregi. Da stiller Mestergruppen Eiendom opp og hjelper til på eiersiden og med kapital.


Som en av få bedrifter i byggebransjen har også den fremoverlente Østfold-entreprenøren innført konseptet Lean Construction. Det handler om flyt, at ting ikke skal stoppe opp, og at det skal være kvalitet i alle ledd, fra A til Å. 


172035_7

Les mer...

2017-05-13 23.15

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    • HP Hovelsen Bygg-Entreprenør AS
    • Hjemmeside
    • Mail
    • Telefon:
      69 32 47 50
    • Adresse:
      Spinneriveien 3, 1632 Gamle Fredrikstad

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv