174006ee174006174006ty174006uy

Med fokus på sikkerhet

“Vi ønsker helt klart å posisjonere oss som det største og beste helikopterselskapet på innlandet i Norge”.

– Man kan kalle det en hårete visjon, men det er i den retningen vi ønsker å gå, forteller Håvard Brynjulvsrud i Pegasus Helicopter AS. Han ble ansatt som daglig leder i februar, og er også accountable manager.


Sammen med sine 30 ansatte holder Brynjulvsrud til i helt nye lokaler på Gardermoen vest. Her har de hovedbase for sin virksomhet. Selskapet har i tillegg sekundærbaser på Torp og Sola.


Pegasus Helicopter AS ble etablert i 1998 etter en sammenslåing av to selskaper. I starten var oppdragene i første rekke knyttet til tjenesteyting til norsk skogbruk. Det vil si gjødslingsoppdrag med helikopter, sprøyteoppdrag, kalking av fiskevann og utmarksbeiter, forklarer han.


174006uy


– Bruken av plantevernmidler har etter hvert blitt veldig restriktivt, så det gjør vi veldig lite av. Derimot har skogsgjødsling økt i omfang. Dette øker sunnhet og veksten hos trærne og derigjennom høyere opptak av CO2. Med andre ord et bidrag til miljøet.


– Utover dette er veldig mye av virksomheten vår basert rundt kraftselskaper i Østlandsområdet hvor vi opererer, i form av linjeinspeksjoner og toppbefaringer for å sjekke at strømnettet er i orden. Det vi leverer da er egentlig ikke helikoptertjenester, men rapporter som sier noe om hvordan linjenes beskaffenhet er.


174006ty


På Torp og Sola er oppdragsmengden noe annerledes. Her er det mer lasteflyvning hvor de frakter forskjellige materialer ut til anleggsplasser, hytter og hus som bygges utenfor allfarvei. Særlig fra basen i Stavanger har de også noe rundflyvning, altså turistflyvning. Her kommer det inn turistbåter med folk som ønsker å se Prekestolen og andre turistmål fra lufta. Siden 2003 har de i tillegg hatt tekniske tjenester for politiets helikoptre.


– Jeg pleier å si at, ja, vi er et helikopterselskap, men vi flyr så lite som mulig. Dette er dyre maskiner med høye driftskostnader, så det gjelder å legge til rette for bensindepoter og logistikk langs bakken for å få en mest mulig optimal utnyttelse av maskinene den tiden de skal være i lufta.


174006


I neste runde betyr dette et bedre produkt til riktig pris for kunden. Der tør jeg påstå at vi er veldig flinke, takket være våre dyktige medarbeidere med lang fartstid.


– Fokuset uansett hva vi går inn på er selvfølgelig sikkerhet. Den kommer alltid først. Deretter følger høy kvalitet i alle ledd. Det kan her nevnes at virksomheten er ISO sertifisert i tillegg til øvrige krav stilt av Luftfartsmyndighetene. Våre kunder får et høykvalitativt produkt til en konkurransedyktig pris.

Les mer...

2017-10-10 10.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv