171117 SH Itext171117 SH171117 SH0

Historisk sus med sjel

Som gjest på Skagen Gaard får du del i en bit av norsk historie. Enten du skal holde et privat selskap eller kommer som konferansegjest, ønskes du hjertelig velkommen til Saltstraumen av vertskapet Pål Skjegstad og Anne Jakhelln.

Gården ble bygd i 1624. Da sendte Kristian kvart en danske greve til Saltstraumen. Han skulle være stasjonert der for å samle inn skatter til kongen, og måtte ha et sted å bo.


- Etter hvert gikk den over til å bli en vanlig gård som drev med fiske og dyrehold. Den ligger på en øy, og var uten fast forbindelse helt frem til 1980-tallet. Beliggende midt i hjertet av Saltstraumen, med sterke strømmer, var det ikke bare-bare å komme seg hit, sier Pål.  


Opp gjennom årene har Bodø kommune drevet gården både som Nordlands første fattighjem, og senere som alders- og sykehjem. I dag bor ekteparet Pål og Anne selv på gården, og driver den som et sted for selskaper, kurs og konferanser.


171117 SH Itext


- Dette er et fantastisk sted å være på! Vi har en stor driftsbygning, og tar i mot gjester til småkurs, konferanser, selskaper, familieselskaper, eventer og helgebesøk. I midtukene kommer det bedrifter og organisasjoner fra hele landet som har små, intime møter. På helgene kan det også være møter, men i sommersesongen fra mai til september er det mye familieselskaper, kick-offer og eventer.


Skagen Gaard har en kapasitet på opp mot 40 personer til selskaper, og 25 personer til overnatting. Rett utenfor dørene venter et vell av aktiviteter, som hesteridning, fjellturer til Per Karlstad-tinden, brevandringer, kajakk- og kanoturer og havfiske, for å nevne noen.  


- Folk trives veldig godt her, for Skagen Gaard har en veldig god stemning. Det er et hus det ikke finnes så mange av, ikke her i nord i hvert fall, med tømmervegger og mye sjel. 


171117

Les mer...

2017-05-03 15.45

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv