162002 HM162002 HM0

Et levende hotell å trives på

I Åmmebergs naturskjønne omgivelser, bare noen hundre meter fra Askersunds velrennomerte golfklubb, ligger utrolige Hotell Motagne som siden 1. juni 2015 holder åpent i ny regi. Med fokus på god mat, hjemmekos og opplevelser driver far og datter Jonas Södergren og Emma Lind virksomheten med stor entusiasme og gjestfrihet.

Hotell Montagne er et storslått bygg fra 1861. Den røde teglsteinsfasaden prydes av store, buede vinduer og vakre balkonger med elegante smijernsdetaljer. Den stilrene entreen med pilarer og vakkert rekkverk minnter om en påkostet amerikansk sydstatsveranda. Det er lett å forestille seg en utlagt rød løper, fortryllende kjoler og hvite limousiner som ruller opp foran bygningen.


– Hotellet har 14 rom i alle mulige størrelser. Det finnes alt fra enkeltrom til rom med seks senger. Vi har også leiligheter og en suite, forteller Jonas Södergren, som eier og driver hotellet sammen med datteren Emma Lindh.


– Det er en helt fantastisk suite med stue, åpen spisestue og balkong. Vi planlegger å renovere og tilbakestille til opprinnelig stil, sier Emma.


Alle rom har TV, bad og kjøleskap. I de aller fleste er det også plass for minst én ekstraseng.


– I sommer hadde vi en gruppe leger som bodde hos oss for å spille golf. Da de dro, takket de og sa at de aldri hadde bodd på et så velstelt hotell før, forteller Emma stolt.


Hun brenner for god mat og er dyktig på kjøkkenet. Hotellet krever en del renovering og omsorg, men man har først og fremst valgt å satse på stort kjøkken, mat og hjemmekos. Renoveringen skal skje forsiktig og får ta den tiden som kreves. Kvaliteten på gjestenes besøk kommer i første rekke, og renslighet, hjemmetrivsel og god mat går man ikke på akkord med.


– Julebordet var helt fullt, og vi ble overveldet av den positive responsen som vi fikk. Den oppslutningen hadde jeg aldri drømt om, sier Emma og lengter allerede litt til den dagen det igjen er tid for å rulle kjøttboller, griljere skinke og sylte sild.


Den siste søndagen i hver måned serveres en påkostet brunsj som er blitt veldig populær både blant lokalbefolkningen og hos tilreisende. Også hotellfrokosten er høyt verdsatt.


Siden nyåpningen for mindre enn ett år siden har man satset mye på aktiviteter, temakvelder og happenings. I tillegg til julebord og brunsjer har Emma og Jonas blant annet arrangert fest med rockabillytema og halloweenmaskerade.


Hotell Montagne ligger like ved et vann hvor man både kan bade, ro og fiske kreps. Alle rommene har utsikt mot vannet, og høyt oppe på listen over hvordan virksomheten skal utvikles, ligger byggingen av et spa i vannkanten.


– Der skal det være badstu, boblebad og mulighet for bare å sitte ved vannet og slappe av, røper Jonas.


I dag kommer mange gjester på grunn av muligheten til å kombinere besøket med å spille på Askersunds golfklubb. Emma og Jonas har investert i golfbiler for at gjestene skal kunne kjøre de 800 metrene fra hotellet og til banen.


– Askersunds golfbane har høy kvalitet og er veldig verdsatt av dyktige golfere, sier Emma, som selv har fått litt lyst til å prøve golf etter å ha blitt smittet av gjestenes entusiasme.


Bortsett fra golfpakken tilbyr Hotell Montagne en mengde andre aktiviteter. Det naturskjønne området innbyr til friluftsliv. Her finnes blant annet en kjeglebane og mulighet til å utforske Vätterns skjærgård med guide.


Emma og Jonas er veldig fleksible og kan ordne det meste etter ønske. Hotellet kan for eksempel leies til konferanser, brylluper, fester eller andre arrangement.


– Vi ordner aktiviteter, mat og annet helt etter kundens ønsker, forklarer Jonassom synes variasjon og fleksibilitet er en betydelig del av sjarmen med å drive hotell.


Fremtidsplanene for virksomheten er mange, og det lyser av far og datter når de prater om alle forandringene og kommende nyheter. Det merkes at de liker å arbeide sammen.


Våren er i anmarsj, og Emma og Jonas vil feire Valborgsmesseaften og morsdag sammen med sine gjester.


– Valborg blir noe helt spesielt med folk, bål og fyrverkeri. Søstrene K feirer sitt 15-årsjubileum her og kommer til å stå for underholdningen hele kvelden, sier Emma.


Enn så lenge holder hun likevel planene for kveldens meny hemmelig. Men en kvalifisert gjetning er at det kommer til å bli en vårbuffé som setter smaksløkene i blomst.


Morsdag faller på siste søndagen i mai, og Emma disker som vanlig opp sin helgebrunsj. For å feire alle mammaer kommer hun imidlertid akkurat denne søndagen til å forlenge markeringen og by på noe aldeles ekstra.


I sommer blir blant annet et velbesøkt antikvitetsmarked avholdt i Askersund, og da har Hotell Montagne selvsagt åpent med spesielle tilbud.


– I fjor solgte vi 9000 kopper kaffe den dagen, ler Emma.


Andre fremtidsplaner omfatter en utviklet lunsjvirksomhet. Jonas håper for eksempel å kunne lokke egnens bedrifter hit under lunsjen.


Det er viktig for han og Emma at hotellet fungerer som et lokalt samlingssted, der folk fra trakten kan treffes spontant og uformelt.


– Et levende og gjestfritt sted, hvor alle trives, sammenfatter Emma og Jonas i sin visjon.

Les mer...

2016-08-11 14:45

191037w3

Circle K-stasjonen som gjør det lille ekstra

Artikkel Circle K Mosseporten er blant de få bensinstasjonene som fremdeles bytter lyspærer og gjør dekkservice, både på bestilling og ved akuttbehov.
191027w4

Denne rimelige varmeløsningen holder hjemmet ditt godt og varmt

Artikkel – Det er helt klart den beste varmen du kan få - og den er helt vannbåren, forteller rørleggermester Anders Mithassel.

  Kontaktinformasjon

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv