132022torgeirerdal

Velg mur fremfor tre

Når nordmenn flest skal bygge hus, er det ofte en selvfølge å velge tre som materiale. Hvorfor det? undrer Torgeir Erdal seg. Et murhus er jo så langt mer vedlikeholdsfritt og brannsikkert!


Erdal driver murmesterbedriften Torgeir Erdal AS på Sula. Torgeir startet som murer i 1978 og var da ansatt noen år i et lokalt murmesterfirma. I 1991 startet han opp et enkeltmannsforetak, og i 1999 aksjeselskapet Torgeir Erdal AS. I dag består staben av ni ansatte som driver med tradisjonelt mur- og pussarbeid i tillegg til flislegging. De utfører også mye rehabiliteringsarbeid på spesielt eldre bygårder, men tar oppdrag for både entreprenører, bedrifter og privatfolk.
- Oppdragene våre er for det meste i Ålesund kommune, men også mye her i Sula samt i nabokommunene Giske og Skodje.Vi er en sammensveiset gjeng som jobber godt sammen, og holder på med både nybygg, større forretningsbygg og offentlige bygg i tillegg til private hus og rehabilitering av eneboliger. For privatkunder går det mest i flislegging, montering av ovner og peiser, naturstein, skifer og mur i naturstein, forteller Torgeir.

Torgeir Erdal AS er bl.a. medlem i Norske Murmestres landsforening, NHO, BNL og Møre og Romsdal Murmesterforening. Bedriften er også medlem av murhuskjeden Håndverksmur, og har her innkjøpsavtaler på alle slags materialer og byggevarer de har behov for. Målet er å få folk til å velge murhus i stedet for trehus, for på det feltet ser de et enormt stort potensiale.
- Fordelen med murhus fremfor trehuser mange. En er bl.a. at du slipper å bruke ferier på og male hus! smiler ektefelle og medeier Nina Erdal.

- Det er også et aspekt at om man slurver litt med vedlikeholdet, får det langt mindre konsekvenser med et murhus. Det handler også om brannsikkherhet, og tradisjonelt sett er det sagt at det blir veldig gode bomiljø i murhus. Det puster bedre og holder på varmen veldig bra. Det er en sterk tradisjon i Norge for å bygge trehus, men vi ser en stadig økning i antall folk som velger å bygge murhus.

Les mer...

2013-05-29 11.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

  • Torgeir erdal
  • Telefon:
    70190690
  • Adresse:
    Geilneset 16
    6030 Langevåg
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv