171116 SS171116 SS0171116 SS1

Kvalitet i 70 år

Holdbare produkter er viktig – da må overflatebehandlingen være god. Hos Selstad Snekkeribedrift AS i Meløy holder de fortsatt på oljebasert maling, og selger produkter de selv ønsker å kjøpe.

Tord Selstad er tredje generasjon i snekkerbedriften som kan feire 70-årsjubileum i år. Det var bestefaren Bernhard som startet det opp i 1947. Selv forteller Tord at han nærmest er oppvokst i sponhaugen. Han har brukt mye tid gjennom oppveksten på bedriften, og er nå daglig leder. 


- Vi produserer først og fremst vinduer og balkongdører, men også noe ytterdører. Før min tid laget vi kjøkkeninnredninger, trapper og møbler. 


Markedet har endret seg opp gjennom årene, og hos Selstad Snekkeribedrift AS merker de et stadig økende fokus på pris.


- Det er ganske tøft, kjedene presser ned prisene, og vi som liten bedrift har ikke råd til å gå med underskudd. Vi ønsker fokus på holdbare produkter, og vi holder oss fortsatt til oljemaling. Hos oss tar det fem dager fra vi impregnerer og maler til vi kan sende ut produktet. Det som får tid til å tørke, trekker godt inn, og får god holdbarhet. Jeg ønsker å lage kvalitetsprodukter, det tror jeg man kommer lengst med, sier Selstad.  


Kundene til snekkeribedriften kommer fra et område som strekker seg fra Kirkenes til Mo i Rana. De har mange leveranser vedrørende restaurering og rehabilitering. 


- På 70-tallet ble mange fasader ”ødelagt” med store glassruter. Nå vil folk gjerne ha tilbake husets gamle særpreg, og trenger vinduer produsert etter mål. Her har bedriften god kompetanse, og er behjelpelig med ukurante størrelser og nøyaktige tilpasninger. Det er godt å se når huseiere tar tilbake husets stil, sier Selstad.

171116 SS1


En nyhet i jubileumsåret, er at de vil tilby vinduer i sibirsk lerk – ubehandlet eller overflatebehandlet. Dette vil bli utmerket til nye arkitekttegnede hus/hytter, og den gode overflatebehandlingen ser flott ut på treslaget.


- Lerkeslekten består av 17 forskjellige typer, men det er kun den sibirske som er selvimpregnerende. Dette et perfekt, da bedriften ikke lengre får kjøpt den gode impregneringen de har brukt i alle år. 


- Mange av kundene våre har vi hatt i 35-40 år. De er trygge på oss, og derfor er det om å gjøre å ta vare på dem. En av våre eldste kunder er Ranahytta, de har vi levert vinduer til i 34 år. Vi tar det som en seier når ”gamle” kunder kommer tilbake og velger våre produkter etter å ha handlet hos våre konkurrenter. 


Selstad har til slutt en liten oppfordring. I Norge blir det stadig færre som produserer, og kan håndverk. Skal vi opprettholde kvalifikasjoner og kunnskap i landet, er det viktig å støtte opp om lokale produsenter.

Les mer...

2017-03-27 13.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv