Lever og ånder for energi

«Jeg er opptatt av teknologi, det å være innovativ og det å levere gode løsninger», forteller John Ihlen i VVS Energi AS på Haslum. Etter 43 års erfaring innen rørbransjen, besitter han en enorm kunnskap. Hjertebarnet er fornybar energi og geoenergi.

Ihlen har vært ansatt i firmaer som Bærum rørleggerbedrift, Bravida og Båsum Boring, og drev eget selskap fra 1985 og helt frem til 2011. Han har jobbet mye innen industri og større prosjekter gjennom alle år i bransjen. I tiden hos Båsum var han engasjert i store prosjekter på østlandet med løsninger innen fornybar energi.
   – Der ble interessen rettet mer og mer mot energibrønner og geoenergi-systemer. Jeg ble etter hvert nødt til å sette meg inn i geologi og energibrønner, og fant ut at jeg ville gjøre enda mer innen fornybar energi. VVS Energi AS ble derfor etablert i 2012.

Samtidig ble Ihlen medeier i Petek, et selskap som driver rådgivning innen fornybar energi, med hovedfokus på geoenergi. Siden har han primært jobbet med større typer geoenergi-anlegg, fra 100 kilowatt varmepumpesystemer, og opp til 5-6 megawatt med varme og kjøling. I tillegg har han de siste 8 år forelest om emnet på fagskolen i Oslo.
   – Det er spennende å følge en teknologi som hele tiden utvikler seg. Jeg har vært veldig interessert i teknologien hele veien, med oppbygging av varmepumper og kombinasjonen med solenergi, også kombinert for mindre enheter med vindmøller.

VVS Energi AS har også importert flere inverter varmepumper fra Spania. Dette er en teknologi Ihlen tror vil komme sterkt i tiden fremover, med trinnløse varmepumper på Væske /vann systemer for den vanlige forbrukeren. De har også levert inverter varmepumpe på 100 kW som ser ut til å fungere meget bra.
   – Nå kommer disse mer og mer, og det er liksom mitt hjertebarn. Å finne den beste teknologien innenfor inverter varmepumper, for da leverer man ut av varmepumpen det som bygningen til enhver tid trenger av energi.

Han jobber mye på større anlegg, og forteller at det stadig blir mer populært også med kombinasjoner av flere fornybare kilder i ett og samme bygg. Det å kombinere flere fornybare energikilder i et og samme prosjekt er drømmen. Potensialet er enorme energibesparelser for de som skal drifte bygget, og her må man tenke langsiktig, oppfordrer John Ihlen.
   – I årene fremover med VVS Energi AS og PETEK AS ønsker vi å utvikle oss videre på dette med komplette energisentraler, som totalleverandør. Vi er i en vekstfase, for vi leverer stadig flere komplette sentraler.

Les mer...

2015-09-03 11.15

hageogmotor3

Har produktene som sikrer en aktiv fritid

Artikkel Hage & Motor AS, er en faghandel for ATV, UTV, snøscootere, skog og hageutstyr til privatpersoner, bedrifter og kommuner. Med et kompetent verksted som tilbyr reparasjoner og service, er faghandelen i...
aoplia7

Slik kan kunstig intelligens forbedre fremtidens applikasjonsutvikling

Artikkel Aplia AS, har levert helhetlige IT-tjenester for kunder i ulike bransjer og sektorer siden 2008, og var tidlig ute med å levere brukervennlige apper og nyskapende webapplikasjoner. Nå ønsker den digitale...

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv