solvangrevisjon1solvangrevisjon2solvangrevisjon4solvangrevisjon5

Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter. – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

Revisor Asbjørn Solvang, har drevet for seg selv siden 1994, men har vært revisormedarbeider siden 1983 og senere egen portefølje fra 1994.  


 I Solvang Revisjon AS, jobber han med å gi små og mellomstore bedrifter en kontinuerlig kontroll over det økonomiske, samtidig som han tilbyr bedriftsøkonomisk rådgivning. 


 

 – Jeg har valgt å være et alternativ til de store revisorkjedene, fordi jeg synes det er mer personlig å være liten. Men samtidig er det fint å ha en faglig tilknytning til Den norske Revisorforening og tilknytning til gode fagsystemer via nettet, som vi har vært medlem av og abonnert på hele tiden, forteller Asbjørn. 


Hjelpe kundene til å drive bedre business er fokuset – men ikke komme i konflikt med uavhengigheten 

Asbjørn trives med andre ord som liten, og mener det aller viktigste for en revisor er kundekontakt, kommunikasjon og å reflektere og gi tilbakemelding på kundens behov.  


– Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer og ser om tallene stemmer. I det lange løpet er det viktig å gi noe mer enn bare den lovbestemte delen av kontrollarbeidet. Det er viktig gjennom å være litt kreativ å sette seg inn i bedriftens mål og tenke hvordan ville jeg ha drevet på, og hvordan gjøre ting bedre med høyere kvalitet.  I alle fag har vi et forbedringspotensiale.  


Asbjørn utdyper: 


– Det er spennende å tilføre kundene noe som handler om å drive bedre business.  


I løpet av de 27 årene som Solvang Revisjon har vært virksomme, har Asbjørn fått gleden av å beholde flere av sine kunder i over 20 år, mye takket være den ekstra servicen de yter.  



– På 90-tallet ble det endringer i revisjonsplikten, og da var det mange som valgte å beholde oss som revisor, selv om de kom under grensen for revisjonsplikt og det skjedde generasjons- eller eierbytte i virksomheten. Det er veldig gledelig, og da føler vi at vi har gjort noe riktig, sier Asbjørn med et varmt smil.  


Dersom du omsetter for under 6 millioner i året, trenger du derimot ikke å ha en revisor, opplyser Asbjørn.  


God kommunikasjon er nøkkelen
Stikkordene for en trofast kundeportefølje, er ifølge Asbjørn å ha en god kommunikasjon og kjemi med kunden, selv om det iblant kan ta litt tid å bli godt kjent med hverandre, og man må vinkle problemstillinger på flere vis for å nå målet. 


– Med kommunikasjon når man målene, og det er alfa og omega! Vi er tilgjengelige og svarer raskt, og så har vi kompetansen på huset og «backup» i bakenforliggende ressurspersoner innen juss og omorganisering av tyngre karakter, forklarer han.  


Etter snart 38 år i revisjonsbransjen, er Asbjørn like glad i jobben sin og alle de givende møtene med forretningsfolk i mange ulike bransjer. Solvang Revisjon er konkurransedyktige på pris, og håper å kunne fortsette med det da de ikke har en stor «overhead» kostnad til et stort nettverk med dyre lokaler et annet sted i landet. 


– Vi prøver å jobbe med både hode og hjerte, og over tid gir det gode tilbakemeldinger, smiler han.  


Selv om mange virksomheter setter pris på å ha en revisor som Asbjørn med sin lange erfaring, presiserer Asbjørn at han brenner for å lære opp yngre medarbeidere i revisoryrket.  


– De er en kjemperessurs som man må ta godt vare på, avslutter han ydmykt.  


Les mer...

2021-09-08 15.30

isnitt7

Detaljrik og nyskapende boligfotografering tar boligen din til nye høyder

Artikkel iSnitt AS i Oslo, tilbyr boligfotograferingstjenester av høy kvalitet. I løpet av årene har selskapet ikke bare revolusjonert bransjen, men har også blitt en foretrukken leverandør av boligfotografering...
ABC Kontor9

Vestlandets største gjenbruksbutikk for brukte kontormøbler lanserer ny designtjeneste

Artikkel ABC Kontor, er Vestlandets største gjenbruksbedrift innenfor brukte kontormøbler. Med sitt nye designkonsept og egen interiørdesigner, kan gjenbruksbutikken i Fyllingsdalen nå både designe og levere ferdige...
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv