Beitostølens beste møtested

Jotunstogo ligger midt i sentrum Beitostølen. Det er et yndet spisested for tilreisende og gjennomreisende, men like mye er Jotunstogo en møteplass for lokalbefolkningen. Innehaver Berit Müller setter sin stolthet til å bidra til aktivt og hyggelig nærmiljø. Det gir god stemning for både lokalfolk og folk som kommer utenbys fra – året rundt.

Berit Müller har drevet kaféen Jotunstogo sammen med ektemannen Peter i 12 år. De jobbet tidligere sammen på det som i dag er SAS-hotellet på Beitostølen, hvor han var kjøkkensjef og hun restaurantsjef. Etter hvert kom tanken og ønsket om å starte noe eget.
  – Kaféen her ble bygd i 1990, og så overtok vi i 2002. Jeg mener at Beitostølen trenger folk som oss, for vi bor og trives her. Vi er opptatt av å bidra med noe til lokalsamfunnet, og er ikke drevet av en tanke om profitt. Det er viktig at Beitostølen har en koselig kafé som holder åpent nesten hver dag hele året, understreker Berit.

I Jotunstogo har hun en variert og god meny. Den omfatter både kaker, is og smørbrød, samt nærmere 25 fullverdige varmretter. Det inkluderer middagsretter med alt fra norsk husmannskost til finere retter. Kaféen har alle rettigheter, slik at de som ønsker det kan kose seg med god drikke til maten.
  Og for alle vintergjester er det enkelt som bare det å kjøre rett inn og ut fra skibakken. Det er det særlig mange som benytter seg av når det er dags for lunsj. Men selv om nordmenn flest tenker på Beitostølen som et vintersted, har Jotunstogo minst like mye aktivitet på sommerstid.
  – Det er faktisk mye større trafikk her om sommeren enn vinteren. Da er det mange som kjører gjennom Beitostølen og videre til steder som Vågå og Lom. Mens om vinteren er Valdresflya stengt, så da er det ingen gjennomkjøring. Mange tror vi er et typisk vintersportssted, men det er sommeren som er det største, forteller Berit.

Et stort trekkplaster er den flotte beliggenheten. Plassert midt i sentrum av Beitostølen, med store vinduer som gir fin utsikt, får man øye på Jotunstogo uansett hvor man kommer fra. Müller er selvfølgelig glad for alle gjester som kommer innom, men er ekstra opptatt av de lokale innbyggerne.
  – Det viktigste for meg er å drive et sted som er til for lokalbefolkningen. Dette skal være en plass hvor de kan komme og møtes, og derfor har vi åpent nesten hver dag, hele året. Vi skal være et trivelig spisested, med god mat og store porsjoner, hvor folk kan kose seg og slappe av.

Les mer...

2015-01-20 12.45

foma2

Produktlansering gir nye markedsmuligheter: Gulvvaskemaskin løser renholdproblematikken på offentlige steder

Artikkel Foma Norge er Norges fremste leverandør av profesjonelle rengjøringsmaskiner. De produseres av den anerkjente italienske produsenten IPC. Nå lanseres en høyteknologisk, robotdrevet gulvvaskemaskin fra...
vu-nguyen-PWo8Gg6LcSc-unsplash

Vil gjøre Oslofjorden renere med bærekraftig forretningsidé

Artikkel Marinemiljø AS, kombinerer miljø, teknologi og service med sin egenutviklede konseptbåt på 28 fot, som erstatter tømmestasjoner i Oslofjorden. – Med vår båt kan man nærmest garantere at septik ikke havner...

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv