sykkelguttane2sykkelguttane1sykkelguttane6sykkelguttane5sykkelguttane4sykkelguttane3sykkelguttane8sykkelguttane7

Skapte stor oppstandelse med livstidsservice på sykler

Sykkelbutikken Sykkelguttane vekker oppsikt med sin unike kundeservice og livstidsservice på sykler. – Hvis du kjøper en sykkel hos oss skal vi vaske den, smøre den, justere gir og bremser, oppgradere software og gjøre alt med sykkelen uten at det koster noe, fastslår daglig leder og medeier Børge Hoem.

Sykkelbutikken Sykkelguttane, er lett å finne med sin sentrale beliggenhet i Kristiansand – vegg i vegg med biblioteket og overfor Peppes Pizza. Her møter du sykkelguttene Børge Hoem og Sali Rama, som sammen med et dyktig salgs- og verkstedteam, skaper ekte sykkelglede blant Kristiansands innbyggere, ved å yte en kundeservice som er helt utenom det vanlige. På Sykkelguttanes flotte nettside, kan man dessuten se hele sykkelsortimentet og bestille sykkel på nett. 


Startet unik sykkelbutikk
– Vi startet Sykkelguttane i slutten av 2017 fordi vi hadde lyst til å skape noe unikt som Kristiansand ikke hadde. Jeg har jobbet i sportsbransjen i hele mitt liv og var lei av det vanlige. Derfor fikk jeg med meg Sali på å bygge opp noe litt annerledes. Når man kommer inn her ser man hvordan vi jobber og hva vi driver med, for vi sitter midt i butikken og reparerer sykler! Det liker kundene, og vi blir som en stor familie, for vi kjenner alle, forteller daglig leder og medeier Børge Hoem innledningsvis.Selv er Børge godt bevandret i sportsbransjen. Allerede da han var 18 år begynte han å jobbe i Intersport-kjeden, og tok fagbrev i butikkdrift, salg og service. I 1998 flyttet Børge fra Stryn til Kristiansand, og fikk jobb på Intersport her i byen, der han jobbet frem til 2007.


– Etter det begynte jeg å jobbe i en sykkelbutikk der jeg møtte min gode venn, kollega og medeier Sali Rama. Sali hadde jobbet som mekaniker i 25 år mens jeg elsket å selge, og vi snakket sammen om at nå hadde vi vært lenge på én plass, og vi var litt lei av motorbytte og sure kunder, forteller Børge om hvordan ideen til Sykkelguttane ble født.Gratis sykkelservice
Sykkelguttane ble raskt kjente for sin høye servicegrad og unike evne til å strekke seg langt for å gjøre kunden storfornøyd, og ikke minst fordi de kunne tilby sine kunder en utrolig bra serviceavtale som mange ikke hadde sett maken til før.


– Hos oss får du livstidsservice! Hvis du kjøper en sykkel hos oss skal vi vaske den, smøre den, justere gir og bremser, oppgradere software og gjøre alt med sykkelen uten at det koster noe. Og skal du skifte deler en gang i fremtiden så betaler du bare for delene, understreker Børge.Livstidsservice-avtalen til Sykkelguttane skapte stor oppstandelse blant sykkelforhandlerne i området, og Børge innrømmer spøkefullt at de antagelig ikke var så godt likt blant konkurrentene i byen, som ikke kunne matche det utrolige tilbudet.


– Det ble en voldsom snakkis! Folk var jo vant med å bruke 2 000 kroner i året på dette, og så fikk du det helt gratis når du handlet hos oss, humrer Børge.


Egentlig skulle livstidsservicen bare gjelde det første året, som en gimmick, for å skape seg et kjent navn i Kristiansand, men det tok helt av med sykkelsalget. Omsetningen bare økte og økte, så de bestemte seg for å fortsette med livstidsservicen.


For dem som derimot ikke er sykkelkunder hos Sykkelguttane, koster en service 699 kroner. Men ifølge Børge får man mye for pengene dersom man overlater sykkelservicen til de dyktige sykkelgutta i Kristiansand.


– Her har vi fagfolk som gjør jobben ordentlig, og så ser sykkelen ut som en million dollar når den er ferdig, sier Børge med glimt i øyet.


Selger 95 prosent elsykler
Nå som Norge befinner seg i det grønne skiftet, forteller Børge at det er mange som velger bort husstandens andre bil til fordel for elsykler.


– Det kom en familie her som solgte bil nummer to og kjøpte fem elsykler til sammenlagt 120 000 kroner. Når bensinen koster 24 kroner literen, begynner det å bli veldig dyrt, så hvorfor ikke investere i en elsykkel som du kan ha lenge, og der du får løst logistikken på en veldig smidig måte? Elsykler er kommet for å bli, spesielt i storbyene, konstaterer han.
Hele 95 prosent av sykkelsalget til Sykkelguttane består i dag av elsykler, og de fører kun de beste merkene på markedet – deriblant bestselgeren Giant.
Men dersom elsykkel-fenomenet er helt nytt og uvant for deg, råder Børge til å velge en sykkel med en rekkevidde på 15-20 mil, der du sitter litt oppreist og med avslappede skuldre. Sykkelguttane har sykler i alle modeller og prisklasser, og man er alltid velkommen inn i butikken for en hyggelig sykkelprat – og få hjelp til å velge rett sykkel for akkurat deg og dine behov.


– Hemmeligheten vår er at vi er veldig serviceinnstilte. Du skal få et smil når du kommer inn og et smil når du går, det er vi veldig bevisste på. Det ligger i vår natur, og vi ser at når vi er glade, så er kundene også glade, avslutter Børge.


Les mer...

2022-06-07 15.00

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv